News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ieri, 11 august a.c, în jurul orei 13.00, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune pe raza municipiului Arad, în zona cartierului Confecţii, a observat un bărbat care descărca dintr-un microbuz mai multe pachete de ţigări fără timbru, iar ulterior le încărca într-un autoturism.

Jandarmii l-au identificat pe R. Ioan, în vârstă de 35 de ani, din Mănăştur, jud. Arad, iar în interiorul autoturismului au găsit 470 de pachete de ţigări netimbrate.

De asemenea, echipajul de jandarmerie a verificat şi microbuzul din care bărbatul descărca ţigările, iar în interiorul acestuia au găsit alte 11.000 de pachete de ţigări netimbrate. Proprietarul microbuzului, A.Radu, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Arad, a declarat jandarmilor că a cumpărat ţigările netimbrate din satul Moraviţa, jud. Timiş.

Mai citeste si:  SCRISOARE DESCHISA: SECTORUL ECONOMIC, O "CENUSAREASA" PENTRU ORGANIZATORII TARGULUI ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE!

Jandarmii au confiscat cele 11.470 pachete de ţigări netimbrate şi l-au sancţionat contravenţional pe R. Ioan cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar lui A. Radu i-au întocmit actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete”.

Dosarul cu actele premergătoare va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru continuarea cercetărilor.

Mai citeste si:  Compania Farmec este tot mai prezentă în Arad

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *