News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PIATA BERII A CRESCUT CU 3,8 % IN PRIMUL SEMESTRU, PANA LA 7,6 MILIOANE HECTOLITRI PIATA BERII A CRESCUT CU 3,8 % IN PRIMUL SEMESTRU, PANA LA 7,6 MILIOANE HECTOLITRI
Please follow and like us:
Pin Share

Piața berii din România a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o creștere cu 3,8%, comparativ cu perioada similară din 2014, până la 7,6 milioane hectolitri, conform unui comunicat al Asociației Berarii României, remis, marți, AGERPRES.

‘După doi ani consecutivi de scădere a consumului, iată că piața berii ne oferă primele semne de revenire. Contextul favorabil creat la nivelul întregii țări, printr-o evoluție pozitivă a indicatorilor economici ai României, și-a pus amprenta în mod clar asupra vieții de zi cu zi a românilor, implicit asupra deciziilor lor de consum.

Deși încă timidă, sperăm ca această creștere a pieței berii să fie reconfirmată și de rezultatele finalului de an. Astfel, s-ar putea constitui o bază validă pentru dezvoltarea durabilă viitoare a sectorului berii, ce poate debuta în 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal’, a declarat Lucian Ghinea, președintele Asociației Berarii României.

Conform reprezentanților asociației, sectorul berii contribuie în prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, aproape jumătate din prețul unei beri fiind reprezentat de taxe.

Cu investiții ce au atins până acum peste 1,3 miliarde euro, sectorul berii asigură direct și indirect un număr de 69.700 locuri de muncă, iar 97% din berea consumată de români este produsă în țară.

Asociația Berarii României are o istorie de peste zece ani, iar membrii săi sunt importanți producători de bere din România: Bergenbier SA, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries și Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, aceștia furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malț România și Asociația Producătorilor de Hamei.

Cele cinci companii membre ale Asociației asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă în cadrul celor douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării. Unitățile de producție ale membrilor Asociației sunt situate în Ploiești, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureș, Pantelimon, Timișoara, Buzău, Brașov și Galați, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara.

Începând cu anul 2008 Asociația Berarii României a devenit parte a organizației Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.

Sursa: agerpres.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *