News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Primul ministru Victor Ponta a anunţat o serie de măsuri pentru relansarea economiei, pentru asigurarea creşterii economice şi crearea de noi locuri de muncă. Principala decizie este ca plata TVA să se facă la încasarea facturii, nu la emiterea acesteia. Măsura, care ar putea să se aplice de la 1 august, se va aplica pentru firmele cu cifră de afaceri sub 500.000 de euro, dacă plăţile sunt efectuate prin bancă.

„Este o solicitare frecventă a oamenilor de afaceri. Toată lumea a admis că este o decizie bună, dar nimeni nu a avut curajul să o ia. Mă bucur că guvernul USL condus de Victor Ponta a avut curajul să ia această decizie. Este o măsură care sprijină oamenii de afaceri oneşti, care au dificultăţi în plata TVA pentru că nu reuşesc să încaseze la timp banii pentru facturile emise” a declarat co-preşedintele USL Arad, Dorel Căprar.

Experţii sunt de părere că această măsură ar putea să aducă o gură de oxigen pentru firmele care au probleme cu lichidităţile, iar în cazul IMM-urilor ar putea face chiar diferenţa dintre faliment şi continuarea activităţii.

Primul ministru Victor Ponta a precizat că TVA va fi eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE şi că plafonul de deductibilitate va creşte de la 20% la 50% în cazul investiţiilor în domeniul cercetării-dezvoltării.

Totodată, primul ministru Victor Ponta a precizat că firmele care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor plăti pentru aceştia, pentru o perioadă de un an, contribuţii de asigurări sociale, dacă persoanele astfel angajate vor fi menţinute încă un an după expirarea facilităţii.

„Guvernul USL condus de Victor Ponta şi-a început activitatea prin returnarea banilor luaţi ilegal de la pensionari şi prin decizia de reîntregire a salariilor bugetarilor. Pensionarii şi bugetarii simt deja în bugetul familiei efectul pozitiv. Acum, sunt luate măsuri concrete pentru relansarea economiei şi crearea de noi locuri de muncă. Guvernul USL ia măsuri active pentru relansarea economiei, măsuri amânate de guvernarea Băsescu-PDL. Noi credem că soluţia pentru depăşirea crizei este relansarea economiei, nu sărăcirea populaţiei” a încheiat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *