News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Politia locala in lupta cu cersetoria

Local 26 septembrie 2012 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Polițiștii locali din Arad continuă seria acțiunilor  menite a diminua fenomenul  cerșetoriei în municipiu.  În cursul zilei de astăzi  a fost  identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în localitatea Jibou, județul Sălaj, care solicita diverse sume sume de bani trecătorilor. La orele amiezii , Haraga Călin avea asupra lui suma de 160 de lei, un MP 3 și trei telefoane mobile. Majoritatea bancnotelor deținute erau de câte 1 leu. Bărbatul le-a declarat polițiștilor că suma primită de la trecători în decursul unei zile poate ajunge și la 500 de lei. El se află în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj și spune că a venit în Arad cu o lună în urmă. Bărbatului i s-a întocmit proces-verbal de contravenție, fiind amendat cu suma de 100 de lei, cuantumul amenzilor pentru practicarea cerșetoriei fiind între 100 și 500 lei. Astfel de acțiuni au loc zilnic, însă acestea nu îi descurajează pe cerșetori atâta timp cât trecătorii le dau bani.

                   Poliția Locală  atrage atenția persoanelor care oferă bani cerșetorilor  că acest obicei nu face decât să mențină prezența acestora în stradă, deși de cele mai multe ori banii ajung în alte părți.

                   ”Noi am derulat campanii de conștientizare a populației cu privire la acest fenomen, al cerșetoriei.  Legislația nu permite din pacate  decât identificarea persoanelor care cerșesc și amendarea lor, dar amenzile ramân neachitate. Daca ne dorim un oraș curat și civilizat ar trebui să înțelegem că trebuie să-i ajutăm pe cei care într-adevăr au nevoie, să ne uităm atenți în jur. De altfel sloganul campaniei ”Spune NU cerșetoriei ” a avut drept motto citatul lui Honore de Balzac ”Feriți-vă de cerșetori – adevărata sărăcie nu iese în stradă” – a precizat Viorica Graur, director executiv al Poliției Locale Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *