News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Poliția Locală Arad a identificat în cursul zilei de ieri, la orele amiezii, un număr de peste 15 persoane care practicau cerșetoria pe străzile din municipiu, apelând la mila trecătorilor. Acțiunea s-a desfășurat la orele amiezii în mai multe locații din oraș, cunoscute ca fiind preferate de cerșetori. O parte dintre aceștia erau însoțiți de copii minori. În urma identificărilor s-a constatat că unii au stabilit domiciliul în municipiu, iar ceilalți în alte localități din țară. Contravenienților li s-au întocmit procese verbale de contravenție , în valoare totală de 1100 de lei, conform Legii 61/1991, art.3, pct.3 – ”apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei”.

Mai citeste si:  Se organizeaza Bursa locurilor de munca pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului

Astfel de acțiuni vor avea loc și în zilele următoare.

Polițiștii locali fac un apel arădenilor să nu ofere bani cerșetorilor, aceasta fiind cea mai bună metodă de a eradica, măcar în parte, fenomenul.

”Cu toții dorim să circulăm nestigheriți pe stradă, fără a fi incomodați de persoane care cersesc. Dacă acestora li se vor da bani, vor fi prezente în continuare în intersecții,in zona centrala și în alte locații din oras . Poliția Locală Arad are de altfel în desfășurare un proiect legat de combaterea acestui fenomen – ”SPUNE NU CERȘETORIEI”, proiect prin care se dorește tragerea unui semnal de alarmă privind sustinerea de catre contribuabili a cerșetorilor pe străzile din Arad ” declară Viorica Graur, director executiv al instituției.

Mai citeste si:  ITM ARAD REAMINTESTE ANGAJATORILOR SA UTILIZEZE REGISTRUL GENERAL DE EVIDENTA A SALARIATILOR

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *