News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Polițiștii locali vor avea implementat un GPS, pentru a putea fi urmăriți! Polițiștii locali vor avea implementat un GPS, pentru a putea fi urmăriți!
Please follow and like us:
Pin Share

Un sistem de management al activităţii agenţilor Direcţiei Generale Poliţia Locală din cadrul Primăriei Arad a fost implementat începând de săptămâna aceasta.  Anunţul a fost făcut de primarul Călin Bibarţ în cadrul conferinţei de presă susţinută vineri, 4 octombrie 2019. Deocamdată vorbim despre un program pilot gândit de conducerea Direcţiei Generale Poliţia Locală, care însă dacă îşi va dovedi eficacitatea, este posibil să fie extins şi la nivelul altor direcţii din cadrul Primăriei Arad.

Concret este vorba despre un sistem de comunicație și urmărire prin GPS a polițiștilor locali, care nu a presupus alocarea de fonduri suplimentare din bugetul local, deoarece s-au folosit resursele tehnice ale DGPLA, respectiv o platformă IT achiziţionată în urmă cu aproximativ doi ani  şi telefoanele de serviciu ale poliţiştilor locali.

Folosim resursele pe care le avem pentru a mai face un pas înainte în secolul XXI. Pornind de la vechea discuţie pe care o avem cu cetăţenii că poliţistul local este sau nu este acolo unde trebuie, ca să nu mai vorbim despre situaţiile în care se ajunge în instanţă, lansăm un program informatic ce ne va furniza în orice moment informaţii despre locaţiile în care se află agenţii DGPL. Dacă nu este în perimetrul stabilit se semnalează ierarhic şefii, care astfel vor putea interveni în timp real la remedierea problemei.  Este un proiect pilot  pe care-l dezvoltăm. În momentul în care vedem că este funcţional, îl vom extinde şi la nivelul celorlalte direcţii care au activităţi în oraş, pentru a ne asigura că funcţionarii sunt acolo unde este necesar, acolo unde sunt trimişi, acolo unde cetăţeanul are nevoie de ei. ”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

 

Avantajele implementării unui sistem de acest tip, în cazul Direcţiei Generale Poliţia  Locală Arad sunt:

  • Vizualizarea poziţiei fiecărui echipaj, pentru distribuirea eficientă a sarcinilor. În fiecare moment dispeceratul va avea informații precise despre poziția agenților și va putea trimite echipajul cel mai apropiat la locul unei sesizări, reducându-se astfel timpul de intervenție.
  • Evaluarea modului în care funcţionează fiecare patrulă indiferent că vorbim despre cei de la Serviciul Ordine şi Linişte Publică sau Serviciul Circulaţie pe Drumuri Publice şi Parcări. Aceste terminale pot transmite informații importante despre modul în care s-au soluţionat cazurile, pe teren.
  • Proiectul GPS îşi va spori utilitatea în momentul în care va fi implementat viitorul sistem de monitorizare stradală, mai extins faţă de cel actual, în care echipajele poliţiei locale, indiferent de serviciu vor fi ajutate în timpul intervenţiilor de dispsecerii care monitorizează  camerele video poziţionate în punctele cheie ale oraşului.

 

O constatare pe care am făcut-o în ultimul an, este că solicitările arădenilor sunt tot mai numeroase şi va fi nevoie să folosim resursa umană într-o formă mai eficientă. Dispeceratul va avea mare nevoie de această vizibilitate spaţială şi în baza acestor informaţii va putea prioritiza misiunile pe care le au echipajele.  Nu dorim să exercităm un control asupra colegilor noştri care îşi fac datoria în fiecare zi pe străzi, aşa cum văd şi arădenii, dar ne propunem   să avem o evaluare a incidenţei problemelor pe care le întâmpinăm şi a timpului şi modului în care echipajele noastre se deplasează în zonele vizate. Practic obţinem o statistică aplicată spatial, în baza căreia vom putea acţiona mai eficient.”, a subliniat directorul  Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, Adrian Toma.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *