News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PORUMBUL ORGANIC ROMANESC SE VINDE TOT MAI BINE IN SUA PORUMBUL ORGANIC ROMANESC SE VINDE TOT MAI BINE IN SUA
Please follow and like us:
Pin Share

America exportă mai multe cereale decât orice altă țară, dar cerealele organice sunt importate din țări precum România și India, iar achiziţiile din aceste țări s-au dublat anul trecut, informează Bloomberg, citând datele furnizate de Guvernul SUA.

Cererea pentru cerealele organice a crescut, astfel că importatorii profită de dolarul puternic pentru a-și majora achizițiile de peste hotare, potrivit Agerpres.

Datele furnizate de Departamentul american al Agriculturii (USDA) arată că importurile de porumb organic s-au triplat anul trecut, ajungând la 303.645 tone, în principal din România și Turcia.

În plus, achizițiile efectuate în lunile ianuarie și februarie ale acestui an au fost de cinci ori mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, în 2015 importurile de soia organică, în principal din India și Ucraina, au crescut cu 45%, până la 317.284 tone, iar în primele două luni ale acestui an s-au dublat. În total, valoarea importurilor de porumb și soia organice s-a ridicat anul trecut la 353,5 milioane de dolari.

Producţia organică, de peste două ori mai scumpă

Odată cu creșterea cererii se majorează și diferența de preț între culturile organice și cele convenționale. Prețurile spot la porumb furajer organic a fost, în medie, de 8,06 dolari per bushel în săptămâna care s-a încheiat la 26 martie, comparativ cu prețul 3,77 dolari pentru porumbul convențional înregistrat marți la Chicago Board of Trade.

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *