News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

În conformitate cu prevederile Calendarului înscrierii în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul școlar 2012-2013, Anexa II la ordinul MECTS nr. 3064/2012, în perioada 2-21 mai 2012 s-a desfăşurat a patra etapă de înscriere a copiilor.

Conform procedurii operaționale realizate de comisia județeană, înscrierea copiilor s-a realizat la centrul special din cadrul Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” Arad pentru copiii din municipiu. Pentru copiii cu domiciliul în județ, această înscriere s-a realizat la școala din localitate.

Astfel, în perioada 11-18 mai 2012 s-a realizat înscrierea copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare. S-au înregistrat 20 de cereri, dintre care o cerere pentru înscrierea unui copil venit din alt judeţ.

            Precizăm că nu au existat situații deosebite în această perioadă în ceea ce privește înscrierea la clasa pregătitoare și clasa I.

Continuă funcţionarea Telverde, zilnic în intervalul orar 9-17, până în acest moment primindu-se un număr de 307 apeluri.

Datele statistice cu privire la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I se pot găsi pe site-ul ISJ Arad www.isjarad.ro la subiectul Clasa pregătitoare şi la fiecare unitate de învăţământ.

 

 

CLASA PREGĂTITOARE

CLASA I

COPII RECENZAŢI

2734

3693

COPII ÎNSCRIŞI

2521

3848

            

             Menţionăm  că diferenţele dintre  numărul de copii recenzaţi şi copiii înscrişi arată că opţiunea părinţilor s-a schimbat  faţă de data recensământului, aceştia îndreptându-se în număr mai mare spre clasa I.

Facem, şi pe această cale, apel la directorii de grădiniţe şi unităţi de învăţământ să vină în sprijinul părinţilor şi să le ofere toate informaţiile de care au nevoie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *