News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

În conformitate cu prevederile Calendarului înscrierii în clasa pregătitoare si in clasa I pentru anul școlar 2012-2013, Anexa II la ordinul MECTS nr. 3064/2012, în perioada  5-16 martie 2012 se desfăşoară prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I.

Comisia judeţeană a transmis precizări pentru directorii unităţilor de învăţământ care şcolarizează nivelul primar, respectiv pentru Comisiile de înscriere de la nivelul şcolilor pentru organizarea acestei etape de înscriere.

În această primă etapă  depun cerere părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripție. Depunerea cererilor de către părinţi va avea loc în perioada 5-16 martie 2012. Completarea cererii – tip de înscriere se face la școala de circumscripție.  În momentul completării cererii, părinții vor fi informați că aplicația informatică nu permite înscrierea copilului la mai multe unități de învățământ. După completarea cererii tip aceasta este tipărită, verificată şi semnată de părinte.

Fiecare unitate de învăţământ care şcolarizează nivelul primar va afişa programul de înscriere la clasa pregătitoare, respectiv clasa I, pentru copiii ai căror părinţi doresc înscrierea la şcoala de circumscripţie.  De asemenea,  fiecare unitate va afişa oferta de şcolarizare pentru clasa pregătitoare şi clasa întâi.

ISJ Arad a transmis şcolilor nivelul de clasă la care pot  fi înscrişi copiii care au participat la evaluarea psihosomatică.

Precizăm că directorii unităţilor şcolare şi comisiile de înscriere vor respecta prevederile metodologiei şi calendarului de înscriere  şi vor informa părinţii cu privire la acestea.

Pentru eventualele situaţii speciale apărute, directorul şcolii se poate adresa comisiei judeţene care va sprijini unitatea de învăţământ să găsească cea mai bună soluţie, în interesul educaţional al copilului.

Metodologia, calendarul de înscriere şi alte informaţii se găsesc pe site-ul ISJ Arad www.isjarad.ro , la subiectul Clasa pregatitoare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *