News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad
Plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor, cu excepţia instituţiilor publice, a persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, persoanelor fizice care exercită profesii libere şi asocierilor fără personalitate juridică constituite între persoanele fizice, care şi-au început activitatea în cursul anului 2011 şi estimează că vor îndeplinii condiţiile privind numărul mediu de salariaţi de până la 3 salariaţi exclusiv şi venituri totale de până la 100.000 euro (în cazul plătitorilor de impozit pe profit), prevăzute la art. 58 alin.(2) din Legea nr. 571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, au dreptul să aplice perioada fiscală trimestrială pentru impozitul pe veniturile din salarii şi contribuţii sociale aferente veniturilor din salarii, constând în declararea şi plata trimestrială a acestui impozit şi a contribuţiilor aferente, începând cu trimestrul IV al anului 2011, cu condiţia depunerii la organul fiscal competent a declaraţiei de menţiuni formular 010, până la data de 31 octombrie a.c. inclusiv.
Formularul actualizat al declaraţiei de menţiuni 010, este pus la dispoziţia contribuabililor gratuit de către organul fiscal sau poate fi descărcat de la adresa www.finantearad.ro secţiunea Asistenta contribuabili – Noutati.
La stabilirea numărului mediu de salariaţi se iau în calcul numai persoanele cu contracte individuale de muncă, atât cu normă întreagă, cât şi cu timp parţial.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *