News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Prefectul Călin Bibarţ şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au avut marţi, 22 martie, la sediul Prefecturii, o întâlnire pentru a analiza modul de reorganizare a spitalelor din judeţul Arad, propuse spre desfiinţare de către Ministerul Sănătăţii. La discuţii au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiilor locale din Sântana, Chişineu Criş şi Gurahonţ, precum şi directorii de spitale din aceste localităţi.

Prefectul Călin Bibarţ a solicitat o astfel de întâlnire pentru a vedea care este poziţia autorităţilor locale vizavi de reprofilarea acestor spitale şi transformarea lor în cămine pentru persoane vârstnice, conform HG 212/2011, deoarece spitalele propuse spre desfiinţare nu vor mai fi finanţate, începând de la 1 aprilie, de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Pentru transformarea acestor spitale în cămine de bătrâni autorităţile locale trebuie să adopte hotărâri de consiliu local în acest sens. Tocmai de aceea am dorit să avem o discuţie cu cei implicaţi pentru a vedea dacă se doreşte crearea unor astfel de entităţi. Noi nu putem să obligăm pe nimeni să creeze aceste centre, dar este de datoria noastră să le spunem paşii ce îi au de făcut. În plus dacă s-ar crea acest gen de centre am reuşi să transferăm o parte din personalul din spitale, pentru ca oamenii să nu îşi piardă locurile de muncă”, a declarat prefectul Călin Bibarţ. Precizăm că, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va finanţa activitatea curentă a acestor centre pe o perioadă de 33 de luni.

De menţionat, că dintre cei prezenţi la întâlnire doar reprezentanţii oraşului Chişineu

Criş au afirmat că, pentru moment, nu au luat o decizie în acest sens, ceilalţi fiind deschişi la o astfel de propunere.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *