News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Primul-ministru Emil Boc a discutat astăzi cu miniştrii agriculturii şi afacerilor europene, Valeriu Tabără şi Leonard Orban, despre obiectivele stabilite pentru 2012 în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene destinate agriculturii.

În cadrul Comitetului interministerial desfăşurat pe această temă, la Palatul Victoria, s-a decis aplicarea şi pentru fondurile europene din sectorul agriculturii a măsurii de procesare a cererilor de rambursare ale beneficiarilor în termen de maxim 45 de zile de la data prezentării cererilor. Această măsură este deja în vigoare pentru fondurile structurale şi de coeziune şi va intra în vigoare după emiterea unui ordin al ministrului Agriculturii, în cursul săptămânii viitoare.

De asemenea, au fost analizate măsurile necesare pentru atingerea ţintei de absorbţie de 2,5 miliarde de euro pentru acest an, pentru toate cele trei componente care vizează agricultura: Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi Fondul European pentru Pescuit (FEP).

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Europene şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *