News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Primăria Arad nu recunoaşte că doreşte desfiinţarea  Parcului Eminescu Primăria Arad nu recunoaşte că doreşte desfiinţarea  Parcului Eminescu
Please follow and like us:
Pin Share

Într-un comunicat trimis la redacţie, ca urmare a scandalului apărut în presă privind intenţia primarului Gheorghe Falcă de a construi parcuri şi parcări amenajate în locul Parcului Eminescu, evident administraţia locală nu recunoaşte aceste planuri şi dă vina pe zvonistică.
„Având în vedere că în spațiul public sunt vehiculate informații false referitor la intențiile și propunerile de reamenajare zonei Parcul Eminescu-Malul Mureșului, subliniem ferm că intenția Primăriei nu este de a desființa vreun parc existent, ci de a pune în valoare  zona malului Mureșului, cu Parcul Eminescu și edificiile de patrimoniu din apropiere.

Ideea pe care o propunem nu s-a născut dintr-un capriciu ci este fundamentată pe premize obiective: necesitatea de a revitaliza spațiile publice prin regenerarea imaginii și funcționalității, nevoia de zone pietonale, prognozele de evoluție a traficului, necesitatea de a proteja zona centrală a orașului de circulația auto, nevoia de spații de parcare. Zona falezei Mureșului din centrul Aradului și Parcul Eminescu necesită intervenții importante pentru a fi mai bine puse în valoare. Am studiat atent și soluții pe care alte orașe din lume le-au adoptat. Prin varianta de «etajare» s-ar obține un spațiu pietonal mai generos, cuprinzând parcul, concomitent cu un amplasament pentru o parcare colectivă. În favoarea viabilității acestei propuneri există destule exemple de grădini și parcuri care stau peste structuri construite, cunoscute chiar din antichitate. Realitatea a demonstrat că din punct de vedere tehnic este posibilă realizarea de plantații din cele mai complexe, impactul estetic și bilanțul de mediu fiind de multe ori superior proiectelor peisagere clasice.

Am informat publicul asupra acestei propuneri, cu elementele care există în această etapă incipientă, de analiză, deoarece este o noutate și va fi o decizie importantă pentru viitorul Aradului. Fezabilitatea va fi evaluată de arhitecți urbaniști și proiectanți, care vor indica soluțiile tehnice și costurile estimative. Când aceste date și detalii vor fi disponibile se va intra în dezbatere, iar decizia finală va fi luată și asumată de Consiliul Local Municipal.”

Nu se doreşte desfiinţarea parcului dar se vor face studii de fezabilitate pentru construcţia de grădini şi parcări suspendate, studii care vor fi proiectate de firmele favorabile primăriei şi cărora se vor plăti sume consistente.

Organizaţii arădene, care se opun acestor proiecte megalomanice, au deschis pe facebook o pagina de susţinere la care au aderat în doar o săptămână mii de arădeni. Pentru a susţine acest protest accesaţi facebook.com/salvatiparculeminescu

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *