News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Pentru prevenirea şi depistarea cazurilor de braconaj din domeniul piscicol, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au desfăşurat miercuri, 2 noiembrie a.c., o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură Bucureşti – filiala Ardeal.

În cadrul acestei acţiuni, pe râul Teuz, în apropierea localităţii Mişca, au fost prinse în flagrant cinci persoane, din care trei minore, în timp ce pescuiau cu ajutorul unor unelte confecţionate artizanal tip “coşar”. Acestea prinseseră peste 16 kg peşte din speciile lin, somn pitic, ştiucă şi caras.

Jandarmii au ridicat uneltele găsite, în vederea confiscării, şi au eliberat peştii în mediul lor acvatic. Celor cinci persoane le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinerea de către persoane neautorizate a tipurilor de unelte de pescuit comercial”, faptă prevăzută şi sancţionată în conformitate cu O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura.

Dosarele cu actele premergătoare sunt înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş pentru continuarea cercetărilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *