News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Prințul Charles își vinde ferma organică: încă un pas către tron? Prințul Charles își vinde ferma organică: încă un pas către tron?
Please follow and like us:
Pin Share

Pe 18 august, Prințul de Wales a anunțat că nu va reînnoi închirierea fermei sale de agricultura ecologica, „Ferma de casa”. Pentru presa britanică, nu există nicio îndoiala: fiul reginei Elisabeta a II-a se pregătește pentru ascensiunea sa pe tron.
Pe 21 aprilie, limitata la șederea în castelul Windsor, regina Elisabeta a II-a sarbatorește 94 de ani. Suverana o știe: domnia ei se va încheia, într-o zi sau alta. Fiul său cel mai mare, Charles, a înțeles. Trebuie spus că, de la nașterea sa, moștenitorul tronului Angliei a fost pregătit să devină rege. Dovada că succesiunea este asigurată? Marți, 18 august, Clarence House a anunțat că Prințul Țării Galilor nu dorește să reînnoiasca închirierea fermei sale ecologice, „Ferma de casă”.

Presa britanica este unanimă: prințul Charles se pregătește cel mai bine pentru viitorul său loc de muncă, ca rege.
Dacă britanicii sunt atât de convinși de acest lucru, se datorează faptului că cedarea „fermei de casă” nu este banală. Mai ales când știți dragostea prințului de Wales pentru această fermă agricolă de 365 de hectare, cuibărită în văile verzi ale Gloucestershire, din sud-vestul Angliei. Și mai ales când ai în vedere că a petrecut aproape treizeci de ani transformând Moșia Highgrove într-una dintre cele mai frumoase grădini din lume, o adevărată agricultura ecologica sau fermă organică.

Pionier în agricultura ecologica

În 1986, când prințul Charles a anunțat transformarea fermei sale Highgrove în agricultura ecologicș, mai mulți credeau într-un capriciu aristocratic. Oricât de nebun ar arăta, tatăl prinților William și Harry este hotarât să-și schimbe drumurile. Patru ani mai târziu, a creat eticheta Duchy Originals. Acest lucru îi permite sa vânda produse provenite din domeniul său dedicat cultivării grâului, precum și creșterii oilor, boilor și porcilor. În Marea Britanie, aceste produse sunt acum vândute de lanțul de supermarket-uri Waitrose. Și, evident, toata lumea este înnebunită de agricultura ecologica: gama este exportată cu ușurință în toata lumea, inclusiv la Palatul Buckingham. „Biscuiti, gemuri, bomboane de ciocolata, cidru și slănină sunt de asemenea servite în toate palatele regale”, notează Le Point.
La treizeci de ani dupa această tranziție fără precedent, criticile proaste au fost greșite. Viitorul rege al Angliei a fost un vizionar, în timp ce Home Farm este citat regulat ca exemplu de Asociația Solului, asociația organică britanică. „În numele acestei filozofii de salvare a naturii de care este profund atașat, prințul a făcut din„ Ferma de acasa ”laboratorul convingerilor sale ecologice”.
Pasionat de botanică și grădinărit, prințul Charles nu și-a ascuns niciodată pasiunea pentru natură. O natură care îl liniștește și îi permite să uite, pentru câteva clipe, destinul său extraordinar. Într-un raport BBC, difuzat în septembrie 2010, Charles a recunoscut chiar „vorbind cu copacii” și facând „patrule” în fiecare seara, tăind gardurile vii: o „terapie formidabila”, a spus el.
Un lucru este sigur: ducele de Cornwall are un suflet verde și intenționează să-l pastreze. În ciuda transferului contractului de închiriere în aprilie 2021, el dorește sa ramâna implicat în agricultura ecologica. El intenționeaza în special sa transforme moșia regală de la Sandringham, proprietate privată a familiei regale situata în Norfolk, într-o mare ferma ecologica de oi, animalele sale preferate. Nu exista nici o îndoiala ca aceasta a noua inițiativa va fi imaginea Coroanei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *