News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

DE CE SA CONSUMAM OUA DE PREPELITA DE CE SA CONSUMAM OUA DE PREPELITA
Please follow and like us:
Pin Share

Micuţe și delicate, ouăle de prepeliţă au beneficii de care este bine să profităm. Având virtuți nutriționale mai mari decât cele de găină, acestea ar fi bine să se regăsească mai des în meniul nostru.

Este un adevăr incontestabil că hrana de calitate este un factor hotărâtor ce poate influenţa în bine starea de sănătate. Nenumărate studii ale cercetătorilor din toate colţurile lumii au dovedit acest fapt. Iar ouăle de prepeliță sunt incluse categoric în categoria alimentelor de calitate.

Mai bogate nutritiv decât ouăle de găină

În comparație cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie nutritivă superioară. Ar fi de spus, în primul rând, că are un conţinut de fosfor de 5 ori mai mare, de fier de aproape 8 ori mai mare, de vitamina B1 de 6 ori, iar de vitamina B2 de 15 ori! Şi asta nu e tot.

Oul de prepeliţă este practic o capsulă care înglobează vitaminele A, B, D3 şi E, cărora li se adaugă minerale esenţiale precum calciul, zincul, potasiul şi sulful. Fierte sau crude, ouăle de prepeliţă au o valoare nutriţională de 4 ori mai mare decât cea a oului de găină. Proteinele conţinute sunt de calitate superioară.

De asemenea, efectele miraculoase ale oului de prepeliţă asupra organismului se datorează şi aminoacizilor esenţiali, dar şi factorilor antialergici pe care îi  conţine. Considerat medicament universal, oul de prepeliţă are un conţinut de colesterol de numai 1,4%  – faţă de 4% cât are cel de găină.

Ce beneficii aduc

Ouăle de prepeliță sunt recomandate celor care suferă de afecţiuni circulatorii, gută, diabet, astm bronşic, rinită alergică, erupţii cutanate, tuse, sinuzită, eczeme, amigdalită, osteoporoză, spasmofilie, hipertensiune arterială, impotenţă, anemie, astenie, migrene.

•    Ajută inima să funcţioneze la parametri normali.

•    Previn degenerescenţa maculară datorită conţinutului generos de luteină şi zeaxantină, substanţe uşor de absorbit de organism.

•    Reduc riscul apariţiei cataractei.

•    Revigorează şi tonifică organismul epuizat de stres.

•    Sunt recomandate pentru întărirea organismului după o intervenţie chirurgicală sau după chimioterapie.

•    Îmbunătăţesc memoria şi protejează celulele nervoase.

•    Ajută digestia şi reglează aciditatea gastrică, fiind recomandate în tulburările gastrointestinale.

•    Au efecte benefice pentru bolnavii de diskinezie biliară sau cu afecţiuni hepatice.

•    Refac ţesutul pulmonar datorită conţinutului de siliciu, din acest motiv fiind necesare bolnavilor de tuberculoză.

•    Cresc imunitatea.

Cum se ține cura

Există mai multe scheme de cură cu ouă de prepeliță. În principiu, există cure de 60, 90, 120 sau 240 de ouă. Regula este ca ele să fie consumate crude, dimineaţa, pe stomacul gol.

Cura de 60 de ouă este recomandată copiilor de 1-3 ani şi adulţilor, durează 30 de zile şi se consumă 2 ouă pe zi.

Cura de 90 de ouă este recomandată copiilor de 8-10 ani, durează 30 de zile şi se consumă 3 ouă pe zi.

Cura de 120 de ouă este recomandată adolescenţilor (16-18 ani) şi adulţilor, durează 25 de zile şi se urmează astfel: în prima zi – 3 ouă, a doua zi – 3 ouă, a treia zi – 4 ouă, iar începând din a patra zi câte 5 ouă zilnic.

Cura de 240 de ouă se administrează doar adulţilor, durează 50 de zile şi se urmează astfel: în primele 2 zile – câte 3 ouă pe zi, în ziua a treia – 4 ouă, din a cincea zi şi până în ziua 48 – câte 5 ouă, în ziua 49 – 3 ouă, iar în ziua 50 – 2 ouă.

Utile contra căderii părului

Pentru persoanele care se confruntă cu pierderi anormale ale părului, ouăle de prepeliţă sunt o soluție de încercat. Se amestecă 10 gălbenuşuri de ouă de prepeliţă cu 2 fiole de lăptişor de matcă, 1 linguriţă de miere şi un vârf de cuţit de drojdie proaspătă şi se lasă la dospit, într-un loc cald, timp de 24 de ore.

Această pastă se aplică după spălarea pe cap cu şampon, exact pe locurile în care a căzut părul sau se răreşte vizibil. Capul se va acoperi cu un prosop curat, menţinându-se de seara până dimineaţa, când va fi din nou spălat cu ceai de muşeţel. Tratamentul trebuie urmat minim 10 zile.

Sursa: clicksanatate.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *