News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În perioada 03 octombrie – 03 noiembrie 2011, Administraţia Fondului pentru Mediu deschide sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul „Programului privind refacerea siturilor contaminate istoric”.

Scopul Programului îl constituie refacerea ecosistemelor terestre afectate şi aducerea acestora cât mai aproape de starea naturală, prin aplicarea unor măsuri de curăţare, remediere şi/sau reconstrucţie ecologică, complementare şi compensatorii, precum şi prin eliminarea oricărui risc semnificativ de impact asupra acestora, conform categoriei de folosinţă a terenului.

Obiectivele Programului sunt:

– refacerea şi îmbunătăţirea calităţii solului

– asigurarea standardelor de sănătate a populaţiei şi protecţia colectivităţilor umane împotriva factorilor dăunători, naturali şi antropici

– îmbunătăţirea aspectului peisagistic

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 milioane lei.

Finanţarea nerambursabilă se acordă în proporţie de până la 90% din cheltuielile eligibile ale unui proiect. Suma solicitată nu poate să depăşească 10 milioane lei, în caz contrar proiectul este considerat respins.

Solicitanţii eligibili în cadrul Programului sunt unităţile administrativ-teritoriale şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, care au în proprietate/administrare suprafeţe de teren declarate situri contaminate. Un solicitant poate depune, în cadrul sesiunii de finanţare, o singură cerere de finanţare pentru mai multe suprafeţe de teren declarate situri contaminate.

Mai multe informaţii privind criteriile de eligibilitate, categoriile de cheltuieli eligibile, conţinutul dosarului de finanţare pot fi obţinute accesând pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *