News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Autorităţile locale din Socodor şi Kétegyháza au reuşit implementarea unui proiect transfrontalier în timp record: deşi trebuia finalizat în aprilie 2012, proiectul a fost încheiat în octombrie 2011, cu 6 luni înainte de termen.
Astfel, Comuna Socodor a finalizat lucrările de modernizare şi asfaltare a 6,2 kilometri de drum. Lucrările au constat în aplicarea unui strat asfaltic de uzură pe o lungime de 4,03 kilometri şi modernizarea a 2,17 kilometri, caz în care s-au efectuat lucrări de terasament, infrastructură şi suprastructură. Costurile acestor lucrări au fost de 419.437 de euro şi au fost finanţate de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. „Am fost felicitaţi de reprezentanţii finanţatorului pentru modul în care am implementat acest proiect”, a declarat primarul comunei Socodor, Dimitrie Jura.
Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului „Înlăturarea barierelor de tranzit rutier transfrontalier dintre Socodor şi Kétegyháza”, derulat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013. Bugetul total al proiectului a fost de 1.026.722 de euro iar contribuţia FEDR a fost de 872.714 de euro, din care Comunei Socodor i-au revenit 450.500 de Euro.
Proiectul a fost realizat în parteneriat de comuna Socodor şi Administraţia Kétegyháza, Ungaria, iar obiectivul acestuia a vizat facilitarea dezvoltării comune a comunităţilor partenere, prin modernizarea a 11 kilometri de drum din comunele Socodor şi Kétegyháza, 6,2 kilometri de drum aferent comunei Socodor şi 4,9 de kilometri de drum în localitatea Kétegyháza.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *