News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Proiectul „Şcoala Discovery”, este dezvoltat de Discovery Networks CEEMEA în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
„Pentru judeţul Arad avem două şcoli în care se va implementa acest proiect, Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” şi se va întinde pe durata a unui an de zile, iar scopul acestui proiect este de a reuşi să-i învăţăm pe copii noştrii să desluseasca şi altfel ştiinţele, mai ales că în acest domeniu am avut de suferit în ultima vreme, tot ce ţine de ştiinţe a fost într-un trend descendent”- a declarat Mirela Aldescu, inspector general ISJ Arad

Acest proiect constă în prezentarea, începând cu data de 16 ianuarie, pe Discovery Channel, de la ora 14,00, zilnic, a câte unui program educaţional de o ora.

Scopul este diversificarea resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi, această diversificare a resurselor fiind menită să întărească efectul mijloacelor tradiţionale ale învăţării şi nicidecum să se substituie lor.

În cadrul acestui parteneriat al MECTS cu o reţea globală de televiziune dispusă să îşi ofere resursele pentru susţinerea educaţiei ştiinţifice şi utilizarea resurselor de tip nou în şcoli, vor avea loc următoarele activităţi:

1) Începând cu data de 16 ianuarie Discovery Channel va prezenta de la ora 14 o oră de programe educaționale. Luni matematică, marți chimie, miercuri biologie, joi fizică, vineri alte științe. Fiecare program va fi reluat a doua zi de la ora 8 precum și sâmbăta și duminica de la ora 8. Se va specifica foarte clar pentru ce clasă este adaptată fiecare emisiune. Programele sunt adaptate pentru claselor V-XII.

2) Conținuturile sunt special gândite pentru România, astfel încât să existe congruență între ceea ce fac elevii la școală, lecțiile propriu-zise, și ceea ce văd pe ecran.

3) Există un site, scoala.discovery.ro, unde se vor găsi toate materialele complemenatre fiecărei emisiuni, pentru profesori, elevi și părinți.

4) Există 110 școli din România cuprinzând elevi de toate profilurile sociale, în care, într-o primă fază, profesorii vor fi formați pentru utilizarea resurselor de pe situl scoala.discovery.ro și metodele de predare aferente.

5) Utilizarea  la clasă a programului școala discovery este opțională pentru profesori și elevi. Ministerul recomandă directorilor de școli și profesorilor să beneficieze de această diversificare a resurselor și ministerul va acorda tot sprijinul său pentru cei care vor alege metode moderne de predare.

6) Lecțiile prezentate în programele scoala discovery pot fi vizionate acasă sau la școală, în funcție de modul în care fiecare școală se organizează.

7) Programul Școala Discovery este un program care va evolua în permanență, în funcție de feed-back-ul venit din partea cadrelor didactice, elevilor și părinților.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *