News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

PSD Arad privește cu maximă responsabilitate tema inițiativei PDL de a crea județe mai mari, care duce implicit la desființarea județului Arad. De aceea, imediat după votul regretabil dat de majoritatea consilierilor județeni, prin care a fost respinsă organizarea unui referendum în care arădenii să își spună părerea despre această problemă importantă, PSD a inițiat reluarea procedurilor. Mai întâi în interiorul USL, apoi prin invitarea întregului spectru politic reprezentat în Consiliul Județean – PDL, UDMR, PNȚCD – la o dezbatere cu un singur obiectiv: organizarea referendumului. Pentru că unele demersuri au fost înțelese parțial greșit, facem următoarele precizări pe care le considerăm importante.

  1. Obiectivul principal al PSD este ca fiecare arădean să poată să își spună părerea despre desființarea județului Arad, conform proiectului enunțat de guvernarea PDL. Nu doar politicienii, presa, societatea civilă, ci toți arădenii cu drept de vot trebuie să se exprime. Acest obiectiv se poate realiza doar prin organizarea unui referendum.
  2. Referendumul nu poate fi organizat de Consiliul Județean fără acordul majorității PDL. Suntem convinși că cei de la PDL nu vor să organizeze acest referendum, dar suntem pregătiți să facem toate demersurile necesare să îi constrângem să accepte consultarea arădenilor.
  3. Invitația la dezbaterea publică lansată de USL la inițiativa PSD nu are ca temă din punctul nostru de vedere stabilirea viitorului județului Arad la masa negocierilor, ci organizarea referendumului. Acesta este motivul pentru care USL a invitat în scris la negocieri partidele politice reprezentate în Consiliul Județean, ai căror reprezentanți pot vota pentru organizarea referendumului. Această dezbatere cu un caracter mai degrabă tehnic nu exclude organizarea unor consultări mai largi pe această temă, la care să participe toți cei interesați.
  4. PSD Arad dorește ca în cadrul dezbaterilor să fie prezente atât societatea civilă, cât și presa. Acesta este motivul pentru care fiecare pas al inițierii demersului de reluare a procedurilor pentru referendum a fost transmis mass-media. Suntem însă conștienți că PDL va căuta motive să nu participe la această dezbatere. Fiind vorba despre un dialog politic, PSD Arad nu poate impune partenerilor de dialog toate condițiile pe care le dorește, inclusiv prezența presei.
  5. PSD Arad a participat la toate dezbaterile publice în care s-a analizat desființarea județului Arad și la acțiunile de protest împotriva unei astfel de decizii. Salutăm interesul din ce în ce mai mare manifestat de societatea civilă și de mass-media în această privință și asigurăm totodată opinia publică de faptul că vom răspunde în continuare la orice demers sau inițiativă care vizează împiedicarea desființării județului Arad.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *