News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Curtea de Conturi a efectuat un control la Primăria Felnac, procesul verbal fiind încheiat la sfârşitul săptămânii trecute. Cu toate acestea, concluziile nu au fost făcute publice. Informaţiile care răzbat din spatele uşilor închise sunt mai mult decât îngrijorătoare: se pare că au fost descoperite nereguli grave, inclusiv deturnări de fonduri.

Preşedintele PSD Felnac, Ioan Maliţa, apreciază că cetăţenii comunei trebuie informaţi foarte repede cu privire la neregulile descoperite. „Circulă tot felul de zvonuri, cetăţenii sunt îngrijoraţi, pentru că se vehiculează nereguli majore. Şi este normal să fie îngrijoraţi, pentru că este vorba de banii pe care i-au plătit, prin taxe şi impozite locale. Din informaţiile care au ajuns la noi, nu pot fi justificaţi 4,6 miliarde de lei vechi, care figurează pe ştate de plată duble. Se vorbeşte despre bani publici viraţi în conturi private, despre CEC-uri în fals. Jumătate de bugetul pentru anul 2010 ar fi bani deturnaţi într-o formă sau alta, potrivit informaţiilor noastre! Credem că instituţiile statului trebuie să clarifice starea de fapt de la Primăria Felnac cât mai repede cu putinţă”, a declarat Ioan Maliţa.

Opacitatea de care dau dovadă instituţiile publice alimentează zvonurile cu privire la unele încercări de muşamalizare a controlului efctuat de Curtea de Conturi, cu atât mai mult cu cât primarul Nicolae Selegean este un protejat al preşedintelui PDL Arad, Gheorghe Seculici.

Ioan Maliţa a precizat că Augustin Bonchiş, consilierul local al PSD, ve cere lămuriri în următoarea şedinţă a consiliului local. Preşedintele PSD Felnac a observat că în localitate nu s-au făcut investiţii importante în ultimii trei ani. „S-au făcut asfaltări în campania electorală, acum se pun pavele ale firmelor din clientela PDL. Pentru oameni nu s-a făcut nimic şi ar fi dramatic ca banii lor să fie pur şi simplu furaţi. Dacă măcar o parte din ceea ce se spune este adevărat, consider că primarul Nicolae Selegean ar trebui să demisioneze înainte ca vinovaţii să răspundă în faţa legii”, a spus Ioan Maliţa.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *