News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Protestele de pe platoul din faţa Palatului Administrativ au devenit un fenomen social la Arad, la fel ca în alte zeci de oraşe din ţară. Indiferent de vreme – frig, ploaie – sute de oameni cer regimului Băsescu să demisioneze. În loc să asculte voinţa majorităţii populaţiei, regimul PDL se agaţă de scaune şi de privilegii şi încearcă să împiedice şi să oprească protestele democratice.

Mai mulţi arădeni au atras atenţia liderilor PSD că în instituţiile publice arădene au apărut circulare privind constituirea unor structuri pentru păstrarea ordinii publice. „Potrivit informaţiilor noastre, aceste structuri ar trebui să intervină în cazul în care situaţia socială scapă de sub control. Îl somăm pe prefectul Bibarţ să spună public dacă aceste zvonuri se confirmă sau nu. Noi sperăm că sunt simple zvonuri, altfel avem de-a face cu o situaţie extrem de periculoasă. Numai regimurile dictatoriale încearcă să întoarcă unii cetăţeni împotriva altora. Noi credem că protestele democratice vor continua să rămână paşnice. Dacă totuşi vor fi probleme, există instituţii abilitate ale statului care trebuie să intervină, în limitele legii” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

De altfel, forţele de ordine încearcă să descurajeze participanţii la proteste. „Oameni în vârstă au venit la mine şi mi-au spus că au fost opriţi de jandarmi care le-au spus să nu protesteze, pentru că vor fi amendaţi. Cred că sunt încercări de intimidare care nu fac decât să îi îndârjească pe arădeni, care ştiu foarte bine ce drepturi au” a declarat Dorel Căprar.

PSD Arad a prezentat în conferinţa de presă un arădean care a participat la protestele de la Bucureşti. Radu Ionescu a protestat paşnic la Bucureşti, dar a fost amendat de jandarmi pentru că a strigat şi a scandat. „Iată exemplul unui cetăţean care a protestat paşnic dar a fost amendat de regimul represiv Băsescu” a încheiat liderul PSD Arad.

PSD Arad cere Primăriei să nu trucheze imaginile de pe webcam-ul orientat spre platoul din faţa Palatului Administrativ. „Observăm că Gheorghe Falcă cenzurează ceea ce văd arădenii. Oricât ar încerca acest lucru, arădenii ştiu şi înţeleg ce se întâmplă în oraşul lor” a spus Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *