News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Vineri, 22 iunie a.c., in comuna Micherechi – Gyula, a avut loc Conferinta de infiintare a Filialei PSD Ungaria. Este un eveniment istoric, PSD fiind primul partid din Romania care si-a infiintat o filiala in aceasta tara. La eveniment a participat deputatul Cristian Rizea, presedintele PSD Diaspora si presedintele PSD Arad, Dorel Caprar.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul lui Florin Trandafir Vasiloni, Coordonator al Filialei PSD Ungaria; Vicepresedinte PSD Diaspora. Gavril Gurzau a fost ales in functia de Presedinte al PSD Ungaria.

 In cursul zilei de vineri, delegatia PSD a vizitat Liceul Romanesc din Gyula, Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria, Bisericile romanesti din Gyula si Micherechi. O coroana de flori a fost depusa la Monumentul Eroilor Romani din al doilea Razboi Mondial de la Micherechi.

 De asemenea, au avut loc intrevederi cu PS Siluan, Episcopul Ortodox Roman al Ungariei; Traian Cresta, presedintele Autoguvernarii Romanilor din Ungaria si Margareta Tat, Primarul comunei Micherechi. Gyula este centrul comunitatii romanesti din Ungaria.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *