News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vineri, 22 iunie a.c., in comuna Micherechi – Gyula, a avut loc Conferinta de infiintare a Filialei PSD Ungaria. Este un eveniment istoric, PSD fiind primul partid din Romania care si-a infiintat o filiala in aceasta tara. La eveniment a participat deputatul Cristian Rizea, presedintele PSD Diaspora si presedintele PSD Arad, Dorel Caprar.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul lui Florin Trandafir Vasiloni, Coordonator al Filialei PSD Ungaria; Vicepresedinte PSD Diaspora. Gavril Gurzau a fost ales in functia de Presedinte al PSD Ungaria.

 In cursul zilei de vineri, delegatia PSD a vizitat Liceul Romanesc din Gyula, Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria, Bisericile romanesti din Gyula si Micherechi. O coroana de flori a fost depusa la Monumentul Eroilor Romani din al doilea Razboi Mondial de la Micherechi.

 De asemenea, au avut loc intrevederi cu PS Siluan, Episcopul Ortodox Roman al Ungariei; Traian Cresta, presedintele Autoguvernarii Romanilor din Ungaria si Margareta Tat, Primarul comunei Micherechi. Gyula este centrul comunitatii romanesti din Ungaria.

Mai citeste si:  Deputatul Ciprian Luca se declară împotriva prezentarii actelor de identitate la cumpararea unei cartele pre-pay

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *