News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Punct și de la capăt

Politica 3 mai 2012 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca birou

Pare ireal ceea ce trăim în aceste zile și-anume destrămarea monstruoasei coaliții care a distrus tot ceea ce cândva însemna visul românesc- o lume mai curată, o clasă politică incoruptibilă, un sistem instituțional coerent și funcțional, bugetari independenți politic, o societate pregătită pentru a primi progresul ca o etapă firească după foarte mulți ani de incertitudine.

Trecerea moțiunii de cenzură a fost un câștig nesperat nu numai pentru opoziție dar și pentru populația care a atins cote alarmante ale pesimismului. Mobilizarea opoziției în propunerea unui nou guvern, un guvern care să acopere întreg eșichierul politic este o dovadă de fair play, de respect în primul rând pentru cetățeni și pentru pluritatea opțiunilor sale politice.

Prezența domnului Georgescu în componența cabinetului confirmă interesul deosebit pe care USL îl are în redresarea politicii financiare a României și în stabilirea unor termeni de colaborare corecți cu Fondul Monetar Internațional. Domnul Georgescu este unanim recunoscut drept un foarte bun negociator, fapt care mie personal îmi conferă încrederea necesară pentru schimbarea condițiilor financiare absurde pe care românii trebuie să le suporte.

Este firesc să nu ne facem speranțe deșarte în ceea ce privește viitorul apropiat în sensul că refacerea tuturor dezastrelor provocate de PDL va necesita mai mult timp decât voință. În ceea ce privește voința ea exista și prin voință și prin profesionalism  vom repara tot răul făcut, vom apăra princiipile enunțate de domnul Prim-Ministru și astfel am certitudinea că vom aduce politica din România la o normalitate dezirată de toți românii.

Pentru prima dată după mult timp presiunea alegerilor nu va mai fura votul popular, oamenii își vor putea alege în mod liber și secret candidații, iar în ceea ce privește USL-ul cred că de acum putem să începem să arătăm că se poate face treabă în folosul cetățeanului, se pot depolitiza instituțiile, se poate face uitată teroarea politică.

Suntem o schimbare, suntem punctul prin care România o ia de la capăt!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *