News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În urma reorganizării sistemului sanitar din judetul Arad cele trei unităti propuse pentru reprofilare, Spitalul Orăsenesc Sântana, Spitalul Comunal Gurahont și Centrul de Sănătate Chisineu Cris s-au desfiintat, prin hotărâri ale consiliilor locale.

Până la data desfiintării, 31 martie, toti pacientii din cele 3 unităti au fost externati sau transferati, nefiind creat niciun disconfort pacientiilor.

În ceea ce priveste personalul medical, acesta va fi redistribuit conform Ordinului Ministrului Sănătătii 232/ 22.03.2011. Astăzi se va încheia prima etapă de redistribuire a personalului la nivelul judetului.

Dintr-un număr total de 110 personal de specialitate medicosanitar si auxiliar sanitar existent la 31 martie s-au depus în prima etapă 96 de cereri de redistribuire, dintre acestea momentan fiind emise dispozitii pentru 85 de persoane. Dintre cei 11 rămasi, 9 sunt medici. Deja s-au găsit solutii si pentru cei 2 medici pneumologi, acestia fiind preluati în cadrul structurii Dispensarului TBC Chisineu Cris de către Spitalul Clinic Judetean Arad.

În ceea ce priveste Spitalul Sântana am reusit mentinerea Centrului Primire Urgente, în structura UPU a Spitalului Clinic Judetean de Urgente Arad, finantat si dotat de către Minsiterul Sănătătii, prin Directia de Sănătate Publică.

De asemenea, vom înfiinta substatie a Serviciului Județean de Ambulantă Arad în incinta imobilului unde a functionat Spitalul Orăsenec Sântana. Pentru aisgurarea asistentei medicale de urgentă, acesta functioneză de la 1 aprilie cu personal detasat, urmând ca personalul redistribuit să îsi desfăsoare activitatea tot în incinta vechiului spital.

În ceea ce priveste asigurarea asistentei medicale de urgentă în celelalte zone unde s-au desfiintat unitătile spitalicesti, aceasta se asigură prin substatii ale Serviciului de Ambulantă si Puncte de Lucru SMURD, respectiv Chisineu Cris și Gurahont.

În ceea ce priveste imobilul fostului Spital Gurahont, s-a reusit preluarea imobilului de către Consiliul Judetean Arad pe o perioadă de 20 de ani, urmând ca să se înfiinteze o sectie de Pneumologie. Aceasta va functiona ca sectie exterioară a Spitalului Clinic Judetean Arad, preluând în totalitate activitatea sectiei exterioare Bulci. Tot la Gurahont se va înfiita o Cameră de Gardă sau un Centru de Permanentă. Noile structuri medicale vor absorbi în totalitate personalul sanitar de specilitate si va asigura un act medical de calitate cetăsenilor din întreaga zonă.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *