News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Restrictii de circulatie pe drumurile judetene din cauza caniculei Restrictii de circulatie pe drumurile judetene din cauza caniculei
Please follow and like us:
Pin Share

În baza prevederilor articolului 44, alin.2 din Ordonanţa Guvernului nr.43/ 1997 privind regimul drumurilor republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Judeţean Arad, urmare mesajului transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie, privind încadrarea judeţului Arad în „codul roşu” de avertizare meteorologică, se impune restricţia de circulaţie instituită pentru autovehiculele de transport a căror masă totală maximă depăşeşte 7,5 t, pe toate drumurile judeţene asfaltate din judeţul Arad.

Conform hotărârii nr.153/ 08.07.2015, privind instituirea de restricţii temporare de circulaţie pe drumurile judeţene asfaltate aflate în administrarea Consiliului Judeţean Arad,  în perioadele pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie emite avertizări meteorologice „cod galben”, „cod portocaliu” sau „cod roşu” de caniculă, valabile pe teritoriul administrativ al judeţului Arad, se instituie restricţii temporare de circulaţie pe drumurile judeţene asfaltate din judeţul Arad aflate în administrarea Consiliului Judeţean Arad, între orele 10-20, pentru vehiculele cu o masă totală mai mare de 7,5 tone.

Restricţiile temporare de circulaţie instituite conform art.1 din hot. nr.153/ 08.07.2015, nu se aplică transporturilor de persoane şi de animale vii, transporturilor de produse perisabile de origine animală şi vegetală, transporturilor de apă îmbuteliată şi de produse provenite din activităţi agricole, vehiculelor care intervin în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, de prim ajutor, de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor efectuate pentru tractări de vehicule avariate, pentru distribuţie de apă şi de hrană în zonele calamitate. Conform art. 3 din Hot nr.153/ 08.07.2015, preşedintele Consiliului Judeţean Arad asigură informarea utilizatorilor drumurilor publice asupra cărora sunt instituite restricţii temporare de circulaţie conform art. 1, prin afişarea pe site-ul propriu al Consiliului Judeţean Arad www.cjarad.ro a perioadei în care operează restricţia.

Conf art. 4 din Hot. nr.153/ 08.07.2015, personalul din cadrul Serviciului Autoritatea Judeţeană de Transport din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Arad se împuterniceşte în vederea constatării contravenţiei şi a aplicării sancţiunii contravenţionale prevăzute de art. 61 alin. (1) lit. n din O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, constând în încălcarea restricţiei de circulaţie instituite conform art. 1.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *