News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ingrediente:

Pentru sosul Bolognese

–          Un pahar de vin rosu

–          100 gr unt

–          2 morcovi taiati rondele

–          O conserva de rosii in suc propriu

–          1 kg de carne macinata

–          1 conserva de ciuperci in suc propriu

–          1 ceapa taiata rondele

–          Sare

–          Piper

–          Busuioc

–          Oregano

–          Ulei

–          Foi de lasagna

Pentru sosul Béchamel

–          50 gr unt

–          2  linguri si jumatate faina

–          150 gr cascaval ras- de preferat emmentaller sau gouda

–          Sare si piper

 

  1. Puneţi la topit untul.

  2. Adaugati ceapa si lasa-ţi sa se căleasca până devine translucida – circa 2 minute

  3. Adăugaţi morcovii taiaţi rondele şi mai lasaţi la călit preţ de încâ 2 minute.

  4. Se adaugă carnea si se lasa la prajit tot 2-3 minute timp in care se amesteca mai mereu.

  5. Se adaugă apoi vinul, rosiile si ciperciule pe care eu prefer sa le las in suc propriu.

  6. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Si se lasa sa fiarbă mocnit pentru 20-25 de minute.  Daca est necesar mai puteti adauga vin.

În timp ce sosul Bolognese fierbe, trecem la sosul Bechamel

  1. Se topeste untul si se adauga apoi faina

  2. Se amesteca tot timpul cu telul pentru a nu se face cocoloase. Treptat se adauga laptele caldut si se lasa la fiert cam 2 minute.

  3. Se ia de pe foc si se adauga cascavalul ras, care se va topii de la caldura sosului.

  4. Se asezonează cu sare si piper. Optional se poate adauga si nucsoara.

Se unge cu putin ulei o tava de yena cu peretii inalti. Se pune un strat de foi de lasagna, un strat de sos Bolognese, un strat de foi de lasagna …un strat de sos béchamel…se repeta operatiunele pana cand se umple tava. La sfarsit am ornat cu rosii cherry si frunze de patrunjel

Se pune totul in cuptorul incins cam 10-12 minute la 2000 Celsius.
Retete a la Alinagospodina.ro

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *