News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ROMANIA SE CLASEAZA IN TOPUL CRESTERII ECONOMICE IN UE, DAR SI IN TOPUL SARACIEI ROMANIA SE CLASEAZA IN TOPUL CRESTERII ECONOMICE IN UE, DAR SI IN TOPUL SARACIEI
Please follow and like us:
Pin Share

România se clasează în topul creşterii economice printre statele UE şi totodată est situată şi în topul sărăciei, fapt ce sugerează că modelul de creştere nu vine în beneficiul cetăţenilor iar Comisia Europeană nu îl poate încuraja, a declarat şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote.

Competitivitatea se bazează pe costuri mici, pe salarii mici, nu pe calitate aşa că începe să fie logic acest paradox. Aceasta a subliniat că un element cheie ar fi relansarea investiţiilor, indicând că România “”încă stă bineîn privinţa criteriilor de deficit bugetar, însă Comisia Europeană se arată îngrijorată de trendul care se prefigurează întrucât disciplina economică s-a bazat pe tăierea cheltuielilor, lipsind investiţiile, decât pe creşterea veniturilor.

„Ne dorim să vedem o relansare puternică a investiţiilor în România. Sperăm, pe viitor, ca măsurile care au un impact fiscal important să nu mai fie luate în afara programării bugetare anuale, întrucât se pune presiune pe buget”, a adăugat Filote.

Raportul de ţară întocmit de Comisia Europeană va fi urmat de un răspuns al Guvernului României, printr-un program naţional de reformă, un program de convergenţă, iar după analizarea documentelor CE va face recomandările de ţară, potrivit MEDIAFAX.

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *