News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula iși exprimă satisfacția după votarea Raportului privind mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Croaţia şi România, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Raportul vine în contextul inundaţiilor care au avut loc în perioada mai-iunie 2010 în cele şase ţări comunitare şi a fost aprobat cu majoritate de voturi în plenul Parlamentului, care a alocat în acest scop suma de 182.388.893 EUR din Fondul de Solidaritate al UE. Din această sumă, România va beneficia de 25 de milioane de euro.

„Inundaţiile severe din perioada mai-iunie 2010 din Europa Centrală şi de Est au lăsat în urmă pagube materiale semnificative şi pierderi de vieţi omeneşti. Ajutorul Comunităţii europene pentru cele şase state comunitare întăreşte încă o dată spiritul de solidaritate şi unitate al Uniunii”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula.

În urma inundaţiilor din iunie 2010, când o mare parte a teritoriului a fost afectată, Guvernul României a înaintat o cerere oficală către Comisia Europeană prin care solicită asistenţă din partea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *