News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

SAMBURII DE CAISA LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI SAMBURII DE CAISA LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI

Cunoscut şi sub numele de alună amară, miezul sâmburelui de caisă este folosit din timpuri străvechi pe post de medicament. Consumat frecvent, poate face adevărate minuni asupra sănătăţii tale. Sâmburele de caisă conţine proteine, acizi graşi, minerale, dar şi vitamine, care ajută organismul chiar şi în lupta cu nemilosul cancer.

  • Distrug cancerul. Sâmburii de caisă conţin din belşug vitamina B17, cunoscută şi sub denumirea de „amigdalină”, care are efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să le elimine din organism. În cazul cancerului de sân şi al celui de plămâni, curele se fac de câte o lună, cu pauză de două săptămâni între ele. Pentru cancerul de colon se recomandă consumul caiselor proaspete, acestea conţin pectină, o fibră alimentară solubilă.
  • Îmbunătăţesc memoria. Dacă vrei să ai mereu mintea limpede, consumă câţiva sâmburi în fiecare zi (între 5 şi 10), timp de 14 zile. Miezul conţine fosfor, care tonifiază memoria, iar acetilcolina şi lecitina te ajută în procesul de memorare.
  • Combate litiaza biliară. Boala apare atunci când se formează calculi duri în vezica biliară. Astfel, sâmburii de caisă reprezintă un leac foarte des utilizat şi se recomandă cure de două săptămâni (câte 6-8 sâmburi pe zi), potrivit www.ele.ro.
  • Combate îmbătrânirea prematură. Responsabile pentru un tonus muscular bun sunt vitaminele C şi E, precum şi betacarotenul. Aceste vitamine acţionează împotriva radicalilor liberi şi te ajută să te menţii tânără. Tratamentele cu sâmburi de caisă, între 5 şi 8 la număr, se ţin în cure de până la 30 de zile, consumându-se şi jumătate de kilogram de caise pe zi.
  • Reglează tensiunea arterială. Sâmburii de caisă ajută la menţinerea unor valori normale ale pulsului, dar şi la ameliorarea durere provocate de artrită. Pentru că sunt o sursă de potasiu, sâmburii şi caisele sunt recomandaţi hipertensivilor, în special vara.
  • Hrăneşte tenul. Din miezul caiselor se extrage ulei, care e folosit în industria cosmetică la produse pentru hidratarea tenului.
Mai citeste si:  GIULIA ANGHELESCU A AJUNS LA CUTIT! CE A PATIT VEDETA?

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *