News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Vineri, 30 septembrie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, în cooperare cu efective din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, au asigurat ordinea publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. U.T.A. şi F.C. Politehnica Timişoara.

La scurt timp după începerea meciului, un agent de pază al firmei responsabile cu ordinea în incinta stadionului, a sesizat jandarmii cu privire la faptul că, în zona în care se aflau susţinători ai echipei U.T.A., două persoane scandează lozinci de susţinere a echipei Politehnica Timişoara şi au steguleţe inscripţionate cu însemnele clubului.

Jandarmii au intervenit iar cele două persoane au fost invitate, pentru identificare, în afara tribunei. În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că împotriva celor două persoane, respectiv Raul I., în vârstă de 20 de ani şi Flavius D., în vârstă de 26 de ani, ambii din judeţul Timiş, a fost dispusă sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului pe stadioanele de fotbal pe o perioadă de un an.

Conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, fapta unei persoane, cãreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivã unde se desfãşoarã o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lunã la 3 luni sau cu amendã.

Pentru că au ignorat sancţiunea primită şi au pătruns ilegal la meci, celor două persoane le-au fost întocmite dosare penale. Acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *