News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

SARBATOARE MARE PENTRU CRESTINI ORTODOCSI. CE SFANT SARBATORIM ASTAZI SARBATOARE MARE PENTRU CRESTINI ORTODOCSI. CE SFANT SARBATORIM ASTAZI
Please follow and like us:
Pin Share

Credincioșii creștin ortodocși îl pomenesc astăzi pe Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, Episcopul Sinadiei.

Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul a trăit în secolul al IX-lea d. H. Datorită vieţii curate şi feciorelnice pe care a dus-o din fragedă copilărie şi a credinţei, el a fost ales şi sfinţit episcop al Sinadei, de către Patriarhul Tarasie al Constantinopolului. În timpul domniei împăratului Leon Armeanul şi al conflictului iconoclast, Mihail a fost scos din scaunul episcopal şi aruncat în exil, deoarece nu a voit să se lepede de cinstirea sfintelor icoane.

Sfântul Mihail a ales încă din tinereţe viaţa de monah, nevoindu-se împreună cu Sfântul Teofilact al Nicomidiei. Patriarul Tarasie i-a trimis pe amândoi la o mănăstire de lângă Pontul Euxin (Marea Neagră), iar mai apoi i-a sfinţit arhierei. Ca episcop al Sinadei, Sfântul Mihail a purtat de grijă turmei lui Hristos, strălucind între arhiereii vremii. Mergând Patriarhul Tarasie la cele veşnice, a a fost uns patriarh al Constantinopolului Nichifor, şi iarăşi s-a pornit conflictul iconoclast.

Sursa:antena3.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *