News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Șase imigranți au fost descoperiți într-un tir, la vama Nădlac Șase imigranți au fost descoperiți într-un tir, la vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat cinci bărbaţi din Turcia şi unul din Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un automarfar încărcat cu role de poliester.

 În data de 14.02.2017, în jurul orei 02.00, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Dayan E., în vârstă de 53 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru o societate comercială din Ungaria.

La controlul fizic al autovehiculului, politiştii de frontieră au observat modificări la sigiliului vamal aplicat mijlocului de transport, motiv pentru care au deschis compartimentul de marfă al acestuia. Astfel, în interior s-au descoperit ascunse şase persoane de sex masculin.

Mai citeste si:  Mai multe străzi din orașul Ineu vor rămâne fără apă potabilă

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cinci cetăţeni turci şi un cetăţean sirian, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani. La cercetări, șoferul autovehiculului a declarat că pe timpul călătoriei a staţionat  în mai multe parcări pentru TIR-uri si nu are cunoştinţă despre modul în care cei șase bărbaţi s-au ascuns în camion. Persoanele în cauză  au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei șase migranți, iar şoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Mai citeste si:  Un tanar a fost prins cu marfa de contrabanda

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.