News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Sistemul de Colectare a Deşeurilor de Ambalaje de Pesticide al AIPROMSCAPA este cel mai recent proiect al Asociaţiei Industriei de Protecţia Plantelor din România – AIPROM.

Începând cu anul 2008, Campania de colectare a ambalajelor din Plastic/Metal/Hârtie provenite de la produsele de protecţia plantelor (PPP) se desfăşoară la nivel naţional sub sloganul ,,SCAPĂ-mă de ambalaje”. Pentru anul 2010 au fost planificate două campanii naţionale, în lunile mai‑iunie şi octombrie-noiembrie, la sediile Centrelor de Colectare selectate.

Implementarea SCAPA este organizată şi susţinută financiar, în mod integral, de către companiile membre AIPROM şi oricare alte companii importatoare sau producătoare de produse de protecţia plantelor care doresc să adere la sistem. Pe perioada campaniei de colectare, la Centrele de Colectare SCAPA, orice fermier sau distribuitor român care utilizează/comercializează produse de protecţia plantelor ale membrilor AIPROM va putea preda gratuit cantitatea de ambalaje Plastic/Metal/Hârtie pe care o deţine, cu respectarea condiţiilor de preluare SCAPA.

Condiţii de preluare SCAPA:

– ambalajele de plastic şi metal vor trebui să fie decontaminate prin procedura de triplă clătire, golite de conţinut, uscate, curate, şi să aibă capacele separate

– ambalajele de hârtie, saci sau cutii, trebuie să fie curăţate şi compactate

Programul campaniei de colectare SCAPA din Arad:

– în perioada 5 – 6 octombrie la Centrul de Colectare GLISSANDO din Arad, Calea Aurel Vlaicu nr. 193

– în perioada 2 – 3 noiembrie la Centrul de Colectare AGRICOVER din Arad, Calea Timişorii nr. 212/2

În afara perioadei de colectare, Centrele de Colectare SCAPA sunt obligate să preia doar ambalajele provenite de la clienţii lor direcţi. Pentru orice cantităţi mai mari de 30 mc se pot organiza transporturi directe, atât de la ferme, cât şi de la Centrele de Colectare, numai după o inspectare în prealabil a condiţiilor de colectare, în baza unei solicitări telefonice la 0800.872.272 (apel telefonic gratuit). Nerespectarea condiţiilor de preluare conduce la neacceptarea ambalajelor.

Sunt preluate gratuit doar ambalajele produse de companiile care susţin financiar SCAPA.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *