News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Se anunță o săptămână plină de filme și invitați la cinema Arta Se anunță o săptămână plină de filme și invitați la cinema Arta
Please follow and like us:
Pin Share

Se anunță o săptămână plină de filme și invitați la cinema Arta, în această săptămână fiind programate patru pelicule.

Clubul de film documentar realizat în parteneriat cu Asociația cu One World Romania revine cu forțe noi la cinema Arta.  Joi, 7 noiembrie, ora 19, ne reunim la cinema să vedem filmul „Rave în Iran” în care urmărim povestea reală a doi oameni care fac tot ce le stă în putință pentru a obține dreptul să se exprime liber, chiar și într-un sistem opresiv. Pelicula este o producție germano-iraniană care ne introduce ăntr-o ţară condusă de un sistem care interzice aproape orice formă de expresie muzicală – în special dacă e asociată cu Occidentul și prin urmare „satanică“ – cei doi tineri DJ fac eforturi să găsească un printer unde să-și poată tipări coperta CD-ului neaprobat oficial şi să convingă o angajată a Ministerului Culturii şi Identităţii Islamice că nu e nici o problemă că solista are piercing-uri.
Weekendul începe la „Arta” cu cel mai așteptat film al toamnei, „Arest” în regia lui Andrei Cohn, care va fi proiectat vineri, 8 noiembrie, ora 19. Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia. „Toate filmele despre perioada comunistă ne înfățișează ca victime, niște victime aproape eroi, victime ușor de îndrăgit însă eu nu-mi amintesc să fi fost așa. Am fost doar victime, dar nu ca cele din filmele de la Hollywood. Am fost genul acela de victimă de care ai putea să te rușinezi”spune Andrei Cohn într-unul din interviurile recente. După proiecție vă invităm la o sesiune de discuții cu regizorul Andrei Cohn.

Continuăm proiecțiile din cadrul programului Filme pentru întreaga familie sâmbătă, 9 noiembrie, ora 18, cu „Călătoria fantastică a Maronei„, regia Anca Damian, un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Micuța cățelușă cu nasul în formă de inimă, lasă urme profunde în viețile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor. Publicul de toate vârstele este invitat să o cunoască pe Marona și să trăiască alături de ea magia fericirii. Filmul va rula în versiunea originală în limba franceză cu subtitrare în limba română.
„Cardinalul”, un film semnat de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, vine la Arad în 10 noiembrie, ora 19.
Filmul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet. Rolul lui Iuliu Hossu este jucat de actorul Radu Botar, iar alături de el joacă Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crișan, Remus Mărgineanu, Bogdan Nechifor.
La finalul proiecției va avea loc un dialog cu spectatorii la care vor participa regizorul Nicolae Mărgineanu și actorul Radu Botar.

Proiecțiile de la cinema Arta sunt organizate de Primăria Arad și Centrul Municipal de Cultură.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *