News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Conducerea Consiliului Judeţean anunţă începerea lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean 709B, Arad – Curtici.
Primul tronson pe care se vor efectua lucrările are o lungime de 4,25 km, iar finanţarea este asigurată în întregime de Consiliul Județean Arad. Valoarea totală a investiției este de 5.039.165,68 lei. „Dezvoltarea judeţului presupune, în primul rând, modernizarea infrastructurii rutiere. Drumul Arad – Curtici reprezintă una dintre prioritățile acestui prim mandat al meu și vă asigur că îmi țin promisiunile. Am început cu acest tronson, din surse proprii, urmând să continuăm lucrările din fonduri guvernamentale”, a declarat Nicolae Ioțcu, președintele CJA.
Lucrările vor avea în vedere, de la repararea defecţiunilor cauzate de fenomenul de îngheţ-dezgheţ prin înlocuirea structurii rutiere existente contaminată, până la înlocuirea şi completarea semnalizării rutiere verticale, dar şi executarea marcajelor rutiere orizontale. Reabilitarea porţiunii de drum până la Curtici va continua cu finanţare în cadrul Programului Naţional de reabilitare a infrastructurii rutiere.
Un alt tronson de drum pe care în perioada imediat următoare vor demara lucări de reabilitare este DJ 709 Gurba – Cermei. „Reabilitarea acestui drum se va face prin tehnologia de reciclare la rece, valoarea totală a lucrărilor, cu durată de execuţie de șapte luni, ajungând la aproape 4,7 milioane de lei, cu fonduri în totalitate de la bugetul Consiliului Judeţean Arad”, a mai spus Ioţcu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *