News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul Ciprian Luca își exprimă îngrijorarea față de cursul pe care îl va lua România în acest an. “Va fi un an al extremelor. Se va lua de la oamenii simpli și se va da în exces celor  care pot atrage voturi pentru PDL. Iar când vorbim de tăieri mă refer în special la sistemul sanitar, sistem cu impact deosebit în viața oamenilor”  afirmă deputatul Ciprian Luca.

Într-un an electoral românii vor fi la mijloc. Pe de o parte greutățile financiare zilnice, iar pe de altă parte banii sau foloasele, oricum limitate, pe care le-ar putea primi de la actuala Putere în schimbul votului. Acesta este unul din planurile PDL. Strâng cureaua cât de mult se poate, tocmai pentru că merg pe premiza că oamenii cu situații materiale precare sunt mai ușor de cumpărat și implicit, de manipulat.

În acest sens, în an electoral, PDL intensifică procesul de distrugere a oricărei urme de sistem coerent din România. “Să privim spre sistemul sanitar, unde, din nou, acesta este transformat într-un câmp de experiment pentru practicile PDL-site. Poate se gândesc că și așa suntem prea mulți, și cu cât sunt  mai slabe servicii medicale,  cu atât am putea deveni mai puțini, fără prea multe bătăi de cap din partea lor. Josnic! Mizerabil! Fără urmă de conștiință! Așa au gândit noua strategie din Sănătate “specialiștii” Puterii.”

Așa au ajuns să ia decizia desființării Caselor de Sănătate, transformându-le în unități private. Așa au decis obligativitatea unei coplăți pentru orice serviciu de care beneficiază un român, indiferent dacă vorbim despre o banală răceală sau o afecțiune gravă. Așadar dacă au temperatură și nu au 10 lei să se prezinte la medicul de familie, e problema lui, nu e problema statului!  Asta in opinia actualei Puteri, deoarece în realitate,  aceste probleme SUNT  în grija statului, pentru că vorbim de siguranța cetățeanului sarcină ce revine în atribuțiile celor aleși să conducă țara nu să o distrugă”, susține deputatul Ciprian Luca.

Demnitarul arădean atrage atenția de asemenea asupra altor modificări aduse de 2012. “ După ce au desființat mai multe unități sanitare de importanță majoră pentru cetățenii din anumite zone mai indepărtate de reședințele de județ, acum, PDL urmărește privatizarea lor. Logica lor e clară. Vor să scape de răspundere, pe de o parte, dar pe de altă parte orice atribuire de contract, orice licitație câștigată ar putea reprezenta un câștig pentru ei. Câștig pentru ei, însă pierdere pentru români!, a conchis Ciprian Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *