News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Aurel Mătiuţ, directorul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara s-a retras acasă, la Arad, unde se va afla pentru 2 luni de zile la comanda Direcţiei Vamale Interjudeţene Arad, după ce a invocat motive medicale care ar fi determinat detaşarea sa. El neagă faptul că dosarul deschis la DIICOT Timişoara şi declaraţiile mai multor subordonaţi care-l acuză că făcea parte din „piramida şpăgilor din vămi” ar fi motivele pentru care a părăsit tronul vămilor din vestul ţării.

Algoritmul politic portocaliu şi ambiţia primarului arădean, Gogu Falcă, l-au împins pe Relu Mătiuţ la şefia Direcţiei Regionale Timişoara, cea care are în subordine activitatea vamală din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin, la puţin timp după alegerile generale din 2008. Acuzat de sanatorul Valer Marian că face parte din „banda primarului de Arad”, Mătiuţ a negat constant acest lucru.

„Care bandă domnule, am probleme de sănătate. V-am lăsat vama acolo la Timişoara. Am patru stenturi implantate. Colegul de la Vama Arad şi-a dat demisia, iar eu am făcut cerere ca să mă întorc acasă, la Arad. Pentru mine şi sănăptatea mea e mai bine”, a declarat, pentru cotidianul.ro, Aurel Mătiuţ. El nu a invocat probleme medicale înaintea dasantului DNA, de la Moraviţa şi nici in perioada in care contrabanda cu ţigari de pe la magazinele duty free din vămi funcţiona ca ceasul.

Periada de aproape doi ani cît Mătiuţ s-a aflat la conducerea vămilor din Banat rămîne cea mai neagră din întreaga sa istorie, după ce zeci de lucrători vamali au fost arestaţi şi trimişi în judecată sub învinuirile de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare de mită, sau complicitate la luare de mită. Întrebat ce regretă mai mult, că a aceptat să preia conducerea direcţiei de la Timişoara, sau că o părăseşte pe uşa din dos, Mătiuţ s-a rezumat să mai spună: „Hai să terminăm aici convorbirea”, lucru pe care l-a şi făcut.

La timona Direcţiei Regionale Timişoara a fost desemnat, pentru o perioadă de două luni, Nicolae Stoican, un etern număr doi în ierarhia vamală locală. Postul pe care acum a fost detaşat Stoican nu poate fi scos însă, la concurs pentru că acesta are un titular în persoana lui Gabriel Moldovan. Acesta la rîndul său este detaşat, cu propriul acord, în funcţia de şef al Direcţiei Vamale Interjudeţene Timişoara. Odată cu plecarea bruscă a lui Mătiuţ de la Timişoara, un pion important din „banda lui Falcă” s-a defectat. El rămâne totuşi pe tabla de şah a corupţiei din vămi imaginată de sindicalistul, Pro Lex, Vasile Lincu şi în atenţia procurorilor DIICOT Timişoara, care l-au acuzat de favorizarea infractorului, într-un dosar de contraband cu ţigări.
(Sursa: Cotidianul.ro)


 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *