News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sergiu Bîlcea: ”Prioritatea noastră rămâne modernizarea secției de oncologie a Spitalului Județean” Sergiu Bîlcea: ”Prioritatea noastră rămâne modernizarea secției de oncologie a Spitalului Județean”

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a participat la o întâlnire, la Debrecen, cu reprezentanţii celor opt judeţe care formează regiunea de graniţă Ungaria-România (patru din ţara noastră, patru din ţara vecină). Discuţiile s-au ghidat pe deschiderea cât mai urgentă a axelor de finanţare transfrontalieră, cât şi pe implementarea proiectelor fără corecţii ulterioare.

„Prioritatea noastră pe acest segment rămâne modernizarea secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean, dar ne dorim şi finanţarea unor proiecte de infrastructură rutieră. Estimăm că în acest exerciţiu bugetar, 2014-2020, vom putea atrage pentru judeţul nostru circa 25 de milioane de euro”, a declarat Sergiu Bîlcea, raportat la proiectele propuse de judeţul Arad.

Mai citeste si:  ITM ARAD REAMINTESTE ANGAJATORILOR SA UTILIZEZE REGISTRUL GENERAL DE EVIDENTA A SALARIATILOR

De asemenea, un alt subiect important, legat tot de proiectele transfrontaliere, este cel al posibilelor rambursări de fonduri. „Sunt aşa-numitele «corecţii», aşa cum s-a întâmplat şi la «Drumul Vinului». Pentru ca, pe viitor, să evităm asemenea «corecţii», toate cele patru judeţe care facem parte din regiunea de graniţă Ungaria-România vom solicita Guvernului României clarificări în privinţa legislaţiei, a posibilelor interpretări, în ceea ce priveşte proiectele europene, implicit fondurile transfrontaliere. Spre exemplu, în anumite aspecte, cum ar fi cel al ajutoarelor de stat, situaţia e neclară, uneori interpretabilă. Aşteptăm un răspuns din partea Guvernului României tocmai pentru a evita să dăm înapoi bani europeni, pe care îi accesăm greu, ca urmare a unor proiecte pentru care aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean munceşte din greu”, a completat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Mai citeste si:  Carte de identitate falsă depistată la frontieră

Cele opt judeţe care formează regiunea de graniţă Ungaria-România sunt Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş (din partea română), respectiv Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád (din partea maghiară). Întâlnirea reprezentanţilor celor opt judeţe a avut loc luni, 8 august, la Debrecen. Judeţul Arad a fost reprezentat de Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.