News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sergiu Vlad: Au fost reduse sancțiunile pentru bicicliști Sergiu Vlad: Au fost reduse sancțiunile pentru bicicliști
Please follow and like us:
Pin Share

Proiectul deputatului USR Sergiu Cosmin Vlad a fost adoptat astăzi de Parlament, iar bicicliștii vor fi sancționați mai blând, pe măsura pericolului social al faptei.

Parlamentarul arădean a depus încă de acum trei ani un proiect de modificare a legislației care reglementează circulația rutieră, proiect care prevedea diminuarea amenzilor acordate bicicliștilor. Acestea erau încadrate în clasa a treia de sancțiuni, cu valori foarte mari, disproporționate față de pericolul social al celor care folosesc bicicleta.

Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR: „Dintotdeauna am fost atent la ceea ce înseamnă mobilitate și viață sănătoasă, iar bicicleta reprezintă o soluție care a fost validată peste tot în lume. Totodată, sunt numeroase persoanele pentru care bicicleta este o necesitate, un mijloc de transport ieftin.

La aceștia m-am gândit atunci când am sesizat că amenzile acordate bicicliștilor sunt uriașe. Proiectul a fost pentru mine o încercare de a aduce situația la normal și sunt foarte bucuros de reușită.

A fost în același timp o luptă de anduranță, care a durat mult prea mult, ceea ce dovedește că avem nevoie de o schimbare majoră în politică. Pentru toți bunicii care au fost sancționați cu sume care le depășeau poate pensia, pentru toți cei ignorați, am să continui ceea ce fac în politică, alături de colegii mei.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *