News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Camera de Comerţ şi Industrie Arad, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – Filiala Arad – furnizor de servicii de mediu în cadrul proiectului GREEN, a organizat Marţi, 21 februarie 2012, ora 11:00,  la Expo Arad, Pavilion A, sesiunea de training

 

SIGURANTA ALIMENTARA VRS. MANAGEMENTUL DE MEDIU IN INDUSTRIA ALIMENTARA

–  Politici si reglementari europene si nationale

 

în cadrul proiectului GREEN – Afaceri eco prin Reţeaua Europeană a Întreprinderilor, finanţat de Comisia Europeană sub  Programul cadru de Inovaţie şi Antreprenoriat, ca parte a Programului de Competitivitate şi Inovare 2007- 2013.

Proiectul are ca scop îmbunătăţirea performanţelor de mediu ale IMM din Europa şi susţine Reţeaua Europeană a Întreprinderilor prin faptul că oferă servicii de mediu IMM din sectorul alimentar, construcţii şi servicii conexe acestora. GREEN propune o reţea de sisteme locale care să coordoneze furnizorii de servicii de mediu  pentru a oferi IMM-urilor acces la servicii de mediu gratuite sau cu cost redus, datorită sprijinului oferit de administraţiile locale, asociaţiile de IMM şi parteneri cheie implicaţi în proiect.

Sesiunea de training a reunit reprezentanti ai unor companii de profil din Arad, cu preponderenta din sectorul morarit, brutarie – patiserie si prelucrarea carnii, precum si ai unor institutii ablitate in indrumarea, verificarea si controlarea respectarii reglementarilor specifice in materie: Directia Sanitar Veterinara, prin domnul Director Gheorghe Ban – medic veterinar,domnul Dacian Iosif de la Agentia pentru Protectia  Mediului, dna conf. dr. Oana Brinzan de la Universitatea Aurel Vlaicu.

Au fost prezentate si dezbatute subiecte de actualitate legate de importanta implementarii si respectarii regimului de siguranta alimentara si managementul de mediu in industria alimentara. Pe parcursul workshopului participantii s-au angrenat in discutii punctuale legate de probleme de mediu  intampinate in activitatea curenta si au interactionat cu reprezentantii institutiilor de profil.

Un alt aspect discutat a abordat necesitatea implementarii unui sistem integrat de management care sa vizeze atat managementul calitatii, cat si al sigurantei alimentare si mediu (dna conf. univ. dr. Oana Brinzan). In finalul intrevederii, reprezentanta CNIPMMR ARAD, dna Mihaela BREAZ a prezentat auditorului posibilitatea accesarii de finantari pentru implementarea acestor standarde din familia ISO prin POS CCE Standardizare si internationalizare.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *