News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Si din nou….Iarna nu-i ca vara!

Local 16 februarie 2012 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Vine iarna rau imi pare ca n-am bani pentru curatare! Intr-o rima fortata incerc sa-mi explic atitudinea autoritatilor fata de fenomenele meteo care au ingropat oamenii in zapada, fata de acei oameni care asteapta de undeva milostenia cuiva care sa le trimita o bucata de paine. Nu incerc sa dramatizez situatia, incer doar sa transmit realitatea acelor oameni.Autoritatile au ramas indiferente, au pasat problema de la Ana la Caiafa in timp ce bietii oameni inghetau sub zapada.Am ajuns de rasul Europei, dat fiind faptul ca platim cele mai mari contracte de dezapezire dar suntem neputiciosi atunci cand vine vorba sa punem in aplicare acele contracte. Platim 5000 de euro pe km de deszapezire, in timp ce tari care au parte de iarna timp de multe luni pe an, asa cum este si cazul Finlandei, platesc  1000-1500 de euro km de deszapezire.Iar in timp ce autoritatile se balbaiau la televizor, am atins locul I in Uniunea Europeana in privinta deceselor datorate frigului.Rusinos loc I!

La Arad, am avut sansa si norocul sa fim feriti de furia iernii,dar si in aceste conditii autoritatile au fost luate prin surprindere si s-au multumit cu o deszapezire superficiala a drumurilor fara a tine cont de marginea drumului si masinile parcate in acele locuri. Singurul mod in care s-a inteles ca trebuie facuta aceasta deszapezire a fost imprastierea zapezii de pe mijlocul drumului spre marginea sa. Si uite asa, alti multi contribuabili s-au trezit cu masinile acoperite de zapada, drumurile si-au injumatatit latimea, iar acum Primaria face campanii de imagine pe spatele angajatilor scotandu-i la deszapezit obligat-fortat, pentru a da, chipurile, un exemplu de civism. Eu il consider un exemplu de parsivism din partea primarului care foloseste oamenii ca pe niste simple instrumente. In ceea ce priveste judetul, Consiliul Judetean a dat aceasta activitate pe mana unor smecheri care vor incasa o gramada de bani fara sa faca mare lucru decat sa se plimbe cu masinile inchiriate de la altii pe drumurile principale cum e cazul colegiului nr 5 si astfel circulatia fiind ingreunata.

Ca sa fie tabloul inghetat perfect, ministrul Mediului s-a laudat la un post de radio ca autoritatile sunt pregatite pentru inundatile care urmeaza sa apara daca aceasta topire se va face intr-un anumit ritm. Asadar vremea trebuie sa fie asa cum o doreste autoritatile, altfel ei nu se mai joaca! Acesta este profesionalismul pe care noul Guvern il promoveaza!Ba mai mult decat atat acelasi ministru recunoaste ca nu exista o strategie facuta pentru cazul inundatiilor.Asadar mizam pe spontaneitatea autoritatilor si pe … Mila divina!

Daca domnul ministru atat are de spus spre lauda domniei sale, domnul Toader a dat arama pe fata a PDL-ului si a modului de gandire a acestor politruci, spundand ca oamenii care au murit sunt de fapt niste betivi care nu au mai ajuns acasa. Daca domnul Prim-Ministru i-a numit lenesi, domnul Toader i-a facut si betivi.Intr-o traducere libera suntem o tara de mamicute si bebelusi, o tara de gaozari, pasarici si spagari, lenesi si betivi. Asa ne caracterizeaza ai nostri conducatori.acesta este respectul pe care dansii ni-l acorda si felul in care suntem priviti.

In aceste  conditii mai avem taria sa ne numim tara europeana racordata la linia intai a civilizatiei, cand primitivismul a acaparat Romania!Domnilor conducatori, chiar nu vedeti ca…timpul nu mai are rabdare?

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *