News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIBEX – SIBIU STOCK EXCHANGE a demarat programul educaţional “Academia Bursieră”, un amplu program de educaţie bursieră în trepte, adresat publicului larg. Primul seminar din acest program a avut loc sâmbătă, 2 februarie, la Hunedoara.

Pe lângă prezentări susţinute de oficiali ai SIBEX, IFB Finwest şi Deltastock, cei 50 de investitori au participat la un seminar de analiză tehnica aplicată, susţinut de dr. Mircea Dologa, specialist internaţional în pieţe derivate, trader şi trainer de succes in România, stabilit la Paris.

„Conform aşteptărilor, cererea de educaţie bursieră relevata în cadrul acestui seminar SIBEX, a fost mai mult decât onorată de către audienţa, atât din punct de vedere a prezenţei cursanţilor cât şi al calităţii subiectelor tratate şi al întrebărilor evidenţiate. Am remarcat o cerere deosebită pentru tranzacţii de CFD-uri, diversificări ale metodelor de tranzacţionare bazate pe tehnicile profitabile recente ale analizei tehnice moderne”, a declarat dr. Mircea Dologa.

La primul seminar din “Academia bursieră” au participat aproximativ 50 de investitori, atât începători, cât şi deja activi în piaţă, în special interesaţi de produsele internaţionale, cu active suport pe indicii Dow Jones sau Dax, petrol sau aur.

Programul educaţional demarat de SIBEX va fi un program în trepte. Astfel, SIBEX va organiza cursuri gratuite pentru publicul larg, în care vor fi abordate subiecte generaliste despre investiţia în piaţă de capital, produsele oferite de SIBEX, accesarea finanţării prin bursa. În etapa următoare, participanţii care vor dori să afle informaţii specializate vor putea participa la cursuri şi seminarii punctuale, pe temele alese: derivate, opţiuni, finanţare prin bursa, etc.

Cei mai buni participanţi care parcurg primele două etape vor avea cursuri one-to-one sau într-un cadru foarte restrâns cu specialist de top.

“Este foarte important să ajungem în cele mai mari oraşe din ţară, să intrăm în contact cu intermediarii şi cu clienţii acestora. Ne dorim ca tot mai multe SSIF-uri să devină partenerii SIBEX în acest amplu program de educaţie. Din păcate, în piaţa de capital locală sunt foarte mulţi profesionişti dar tot mai puţini clienţi, aşa că trebuie să investim în educaţie”, a declarat Ovidiu Petru, director general SIBEX.

Primul seminar a fost organizat în parteneriat cu IFB Finwest şi Deltastock, unul dintre cei mai importanţi market-makeri activi la Sibiu. Pentru zona Moldovei, SIBEX va colabora cu Estinvest.

De asemenea, Dr. Mircea Dologa va participa la toate seminariile şi va susţine cursuri restrânse cu cei interesaţi de produsele derivate şi tehnici moderne de tranzacţionare.

“Colaborarea cu SIBEX are la baza dorinţa unanimă de a dezvolta bursa din România, la nivel de cunoştinţe indispensabile fiecărui investitor, pentru a realiza un profit, dar şi prin dezvoltarea celor mai moderne produse financiare, cum ar fi CFD-urile acţiunilor din România”, a explicat Dr. Mircea Dologa.

Următorul eveniment din această serie va avea loc la Timişoara, la jumătatea lunii februarie. Mai multe detalii despre locaţie, teme şi înscriere vor fi disponibile în curând, pe site-ul SIBEX, la secţiunea Educaţional.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *