News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Simona Halep a ajuns in finala de la Shenzhen Simona Halep a ajuns in finala de la Shenzhen
Please follow and like us:
Pin Share

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, vineri, după ce a dispus în semifinale de chinezoaica Saisai Zheng, cu 6-2, 6-3.

Primele minute ale meciului au fost destul de echilibrate, fiecare jucătoare făcându-și serviciul, dar apoi principala favorită a competiției s-a desprins la 5-1 și a servit pentru închiderea setului, dar a făcut greșeală după greșeală, permițând adversarei să realizeze break-ul. La 5-2 pentru Halep, Zheng a cerut intervenția medicului și meciul s-a întrerupt câteva minute, dar la reluare Halep a închis setul cu 6-2.

Setul secund a fost mai echilibrat, Zheng (20 ani, 97 WTA) începând cu un break. Cele două au mers cap la cap până la 3-3, când Simona și-a câștigat lejer serviciul (4-3), iar apoi a reușit un break care s-a dovedit decisiv (5-3), parafând victoria cu 6-3, după un meci care a durat o oră și 26 de minute.

Halep (23 ani), numărul trei mondial, și-a asigurat prin calificarea în finală un cec de 55.323 dolari și 180 puncte WTA. Zheng a reușit cea mai bună performanță a carierei sale la Shenzhen, după semifinala jucată anul trecut la Tianjin (250.000 de dolari). La Shenzhen, Saisai Zheng a învins-o în primul tur pe Alexandra Dulgheru, cu 7-5, 5-7, 6-1.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *