News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

SISTEMUL SOLAR AR PUTEA AVEA O NOUA PLANETA SISTEMUL SOLAR AR PUTEA AVEA O NOUA PLANETA
Please follow and like us:
Pin Share

Oamenii de ştiinţă au descoperit dovezi conform cărora o a noua planetă ar putea exista în Sistemul Solar. Conform acestora, planeta ar fi de zece ori mai masivă şi de patru ori mai mare decât Terra.

Mai mulţi oameni de ştiinţă investigau un aglomerare ciudată de stânci dincolo de Pluto care s-au aliniat la un moment dat, aparent fără motiv. În cele din urmă, aceştia au ajuns la o concluzie: existenţa unei a noua planete la marginea Sistemului Solar.

Conform calculelor cercetătorilor, planeta este de zece ori mai masivă şi de patru ori mai mare decât Terra, şi este de gheaţă. Supranumită „Planeta Nouă”, aceasta se mişcă în jurul unei orbite extrem de alungite, luându-i între 10,000 până la 20,000 de ani să se învârtă în jurul Soarelui, informează theguardian.com.

A 9-a planetă a sistemului solar

Această lume de gheaţă nu a fost detectată până în prezent deoarece este la o distanţă foarte mare. Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din California estimează că momentul în care planeta se află cel mai aproape de Soare este egal cu de 15 ori distanţa pe care am parcurge-o pentru a ajunge la Pluto. Se îndreaptă apoi într-un spaţiu necunoscut, de 75 de ori mai departe decât Pluto, o rază de lumină având nevoie de o săptămână pentru a ajunge acolo.

Această descoperire face deliciul astronomilor, venind ca o confirmare că există în continuare o porţiune destul de mare din sistemul nostru solar care nu a fost încă explorată.

Sursa: b1.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *