News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Uniunea Social-Liberală foloseşte sondajele cu dublu scop: ca pe un instrument de manipulare a populaţiei, respectiv ca întrecere internă, pentru desemnarea candidaţilor comuni pentru diferite funcţii administrative. „Cred că asistăm la o jonglerie a procentelor. PSD şi PNL nu se înţeleg nici măcar în privinţa cifrelor. Dragnea spune 60 – 66, Antonescu zice 55. Acest lucru dovedeşte că sondajele USL sunt «ajustate»”, consideră deputatul Iustin Cionca.

Acesta dă exemplu un alt sondaj, cel mai recent, în care PDL ar obţine 22,5% din voturile românilor dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, iar USL 49,5%. Sondajul a fost realizat de către IRSS (Institutul Român de Studii Sociale), în perioada iunie-iulie 2011.

Mai citeste si:  Deputatul Măduţa continua demersurile pentru finalizarea pasajelor de pe centura Aradului

Şi la nivelul judeţului Arad există o bătălie a sondajelor. „Crin Antonescu a afirmat că rolul sondajelor comandate de USL este de a identifica posibili candidaţi, cei mai bine plasaţi din fiecare partid, dintre cele care compun Uniunea. Or la Arad am auzit declaraţii triumfătoare, raportate la procentele USL, dar n-am văzut nicăieri care sunt acei posibili candidaţi: nici pentru a-l concura pe Gheorghe Falcă, nici pe Nicolae Ioţcu, semn că moda manipulării se poartă şi la noi în judeţ”, a completat Iustin Cionca.

Concluzia este că liderii USL „umblă” la sondaje pentru că altfel nu vor mai fi ţinuţi în fruntea unei alianţe contra naturii.

Mai citeste si:  Marin Lupaș: ”Regulamentul conduitei pe pista de biciclete a stârnit dezaprobarea arădenilor”

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.