News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Uniunea Social-Liberală foloseşte sondajele cu dublu scop: ca pe un instrument de manipulare a populaţiei, respectiv ca întrecere internă, pentru desemnarea candidaţilor comuni pentru diferite funcţii administrative. „Cred că asistăm la o jonglerie a procentelor. PSD şi PNL nu se înţeleg nici măcar în privinţa cifrelor. Dragnea spune 60 – 66, Antonescu zice 55. Acest lucru dovedeşte că sondajele USL sunt «ajustate»”, consideră deputatul Iustin Cionca.

Acesta dă exemplu un alt sondaj, cel mai recent, în care PDL ar obţine 22,5% din voturile românilor dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, iar USL 49,5%. Sondajul a fost realizat de către IRSS (Institutul Român de Studii Sociale), în perioada iunie-iulie 2011.

Mai citeste si:  Marin Lupaș: ”Voi susţine toate proiectele care servesc interesele arădenilor”

Şi la nivelul judeţului Arad există o bătălie a sondajelor. „Crin Antonescu a afirmat că rolul sondajelor comandate de USL este de a identifica posibili candidaţi, cei mai bine plasaţi din fiecare partid, dintre cele care compun Uniunea. Or la Arad am auzit declaraţii triumfătoare, raportate la procentele USL, dar n-am văzut nicăieri care sunt acei posibili candidaţi: nici pentru a-l concura pe Gheorghe Falcă, nici pe Nicolae Ioţcu, semn că moda manipulării se poartă şi la noi în judeţ”, a completat Iustin Cionca.

Concluzia este că liderii USL „umblă” la sondaje pentru că altfel nu vor mai fi ţinuţi în fruntea unei alianţe contra naturii.

Mai citeste si:  Cornu acuză: „Controalele de la Arad au fost comandate de Seculici. Când se întoarce din SUA, va fi candidatul USL la CJ Arad”

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *