News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Puţin a lipsit ca Şura Mare să devină Mormântul Adânc pentru un speolog care s-a accidentat sâmbătă seara în peştera din Hunedoara. Bărbatul a alunecat şi a căzut 3-4 metri. Nu s-a mai putut mişca apoi din cauza fracturilor.
Accidentul s-a petrecut cu câteva ore înainte de miezul nopţii. În Şura Mare se aflau trei echipe de speologi care explorau, fiecare, zone diferite ale peşterii.
Când şi-au vazut colegul prăbuşit, imobilizat la pământ, speologii şi-au dat seama că le va fi imposibil să-l scoată prin galeriile extrem de dificile. Aşa ca unul dintre cei aflaţi în peşteră a ieşit şi, odată ajuns în zona cu semnal telefonic, a dat alarma. 20 de salvatori din Cluj, Arad şi Hunedoara s-au aventurat în peştera periculoasă în ajutorul său.
De la ieşirea din peştera, salvatorii l-au cărat încă cinci kilometri până la o ambulanţă care l-a dus pe tânărul speolog la spitalul din Petroşani. Era în soc hipotermic şi aproape leşinat de durere. A stat internat la reanimare câteva ore până şi-a revenit.
Speologul este în continuare monitorizat de medici.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *