News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

presedintele CJA Nicolae Iotcu in vizita de lucru la spitalul judetean

Prin ordinul ministrului Sănătăţii Ritli Ladislau, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este în continuare clasificat ca unitate sanitară de categoria a II-a până la data de 31 decembrie 2012.

„Era normal să primim un vot de încredere din partea Ministerului Sănătăţii. Menţinerea gradului II de clasificare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă este o recunoaştere a implicării Consiliului Judeţean Arad în procesul de modernizare a spitalului prin investiţiile demarate şi achiziţionarea de aparatură medicală. Suntem convinşi că se observă o creştere a îmbunătăţirii condiţiilor din spital, atât pentru pacient, cât şi pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea. Doresc să asigur cetăţenii că vom continua investiţiile demarate în cadrul spitalului, prin alocări de bani, atât pentru lucrări de modernizare şi reabilitare, cât şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, asftel încât, în final, să avem condiţii moderne de desfăşurare a actului medical”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliul Judeţean Arad

Este binecunoscută lucrarea de izolare termică a clădirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care, pe lângă faptul că asigură o bună izolaţie din punct de vedere termic şi fonic, oferă şi un aspect civilizat, modern şi estetic al imobilului.

Parcul de panouri solare, la ora actuală cel mai mare parc din ţară de panouri solare care deserveşte un spital, este o altă realizare a Consiliului Judeţean Arad, investiţie care a condus la eliminarea cheltuielilor cu apa caldă, din sistemul centralizat de termoficare.

Un alt proiect de investiţii adoptat de Consiliului Judeţean Arad se referă la amenajarea incintei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. În cadrul acestui proiect sunt prevăzute lucrări de sistematizare a circulaţiei rutiere în curtea spitalului, prin crearea a două fluxuri de circulaţie, inclusiv parcări corespunzătoare, amenajarea parcului şi extinderea intrării în Unitatea de Primiri Urgenţe prin realizarea unei copertine. Se va asigura un traseu separat pentru ambulanţe, care să nu se intersecteze cu celelalte maşini. Se asigură, astfel, fluidizarea circulaţiei şi se evită blocajele la punctul de primire a cazurilor urgente. Dar, lucrările de extindere la intrarea în Unitatea de Primiri Urgenţe – SMURD prin construirea unei copertine care să asigure trei posturi de primiri, concomitent, sunt cea mai importantă parte a proiectului. De asemenea, se va amenaja un punct de aterizare pentru elicopterul SMURD, în incinta spitalului.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, holul principal de intrare a fost complet refăcut. Lucrările au constat în dezafectarea chioşcului, a fostei recepţii, recondiţionarea şi vopsirea pereţilor şi a tavanului, schimbarea geamurilor şi a uşii de intrare precum şi montarea unui nou tip de pardoseală, un linoleum special din PVC, denumit tarchet. Astfel de lucrări de igienizare s-au efectuat şi la coridorul care face legătura cu Unitatea de Primiri Urgenţe şi la holul de la lifturile spitalului, inclusiv montarea de tarchet. Se va continua modernizarea spitalului prin lucrări de reabilitare la coridoarele de acces de la subsol, etajele 1, 3, 4, 5 şi 6, prin montarea de tarchet pe căile de acces, la fiecare nivel, schimbarea uşilor şi a glasvandurilor de lemn (unde este cazul) cu tâmplărie termopan, la etajele 3, 4, 5, 6 inclusiv la scara de incendiu, reparaţii pereţi, plafon şi podea, precum şi igienizarea coridoarelor (zugrăvit şi vopsit).

În prezent în cadrul blocului operator şi secţia de anestezie terapie intensivă se desfăşoară lucrări de reparaţii capitale, modernizare şi recompartimentare şi stabilirea unor circuite funcţionale. Aparatură actuală care se regăseşte în aceste secţii, este veche şi nu corespunde din punct de vedere tehnologic, iar  demersurile iniţiate de Consiliul Judeţean Arad de a achiziţiona aparatură de ultimă generaţie vin ca o completare în susţinerea şi dezvoltarea sistemului de sănătate arădean.

,,Sunt convins că prin investiţiile pe care le-am făcut în anul care a trecut precum şi prin noi investiţii demarate în 2012, se vor îmbunătăţi permanent condiţiile spitaliceşti inclusiv un act medical de calitate în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă”, a mai precizat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *