News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean din Congo care a încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria folosindu-se de un paşaport britanic şi complicitatea unei conaţionale.

În data de 13.09.2010, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, călătorind cu trenul internaţional ,,Dacia’’ care circulă pe relaţia Bucureşti – Viena, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile competente britanice.

Comparând fizionomia persoanei cu cea din fotografia aplicată în documentul de trecere a frontierei de stat, prin metoda portretului vorbit, s-a stabilit faptul că documentul prezentat aparţine altei persoane.

Din declaraţia persoanei în cauză şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că cetăţenul care a prezentat la controlul de frontieră paşaportul britanic este de naţionalitate congoleză şi se numeşte Kanyiki I., în vârstă de 28 ani şi a intrat legal în România.

Cetăţeanul congolez a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la ieşirea din ţară l-a obţinut de la o persoană necunoscută în Bucureşti, contra sumei de 250 euro. Totodată, poliţiştii de frontieră au mai aflat că între pasagera din compartimentul trenului internaţional şi cetăţeanul congolez exista o înţelegere prealabilă de al ajuta să treacă frontiera. În urma verificărilor efectuate în bagajele pasagerei Rolca K., în vârstă de 21 ani, au fost găsite documentele de identitate ale acestuia.

Poliţiştii de frontieră arădeni au luat măsura întreruperii călătoriei celor două persoane şi cercetării cetăţeanului congolez sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecerea ilegală a frontierei de stat iar pasagera sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor vor fi prezentaţi procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *