News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Puterea PDL-istă renunţă la cultură precum la o afacere nerentabilă.”Obsedate de bani, autorităţile publice locale arădene fac abstracţie de cultură pentru că ea nu se regăseşte în categoria activităţilor care le poate asigura acestora un profit. PDL-iştii calcă în picioare orice urmă de respect a valorilor, promovând mediocritatea şi neprofesionalismul”, susţine deputatul PSD, Ciprian Luca.

La mai puţin de un an de la desfiinţarea Casei de Cultură a Municipiului, a venit rândul Teatrului de Marionete să aibă aceeaşi soartă. „Comasarea instituţiilor de cultură este unul dintre obiectivele urmărite de edilul şef al urbei de mult timp, aceasta regăsindu-se în strategia bine stabilită de distrugere a valorilor Aradului. Pe această cale fac apel la aleşii locali care mâine vor avea posibilitatea de a spune NU” distrugerii culturii arădene, care vor avea ocazia de a spune NU” rămânerii pe drumuri a personalului de care portocaliii nu vor mai avea nevoie şi de care se vor descotorosi prin aprobrarea unei noi organigrame. Am încredere în tăria de caracter a consilierilor arădeni de a se opune demersului conducătorilor acestui oraş de călcare în picioare a tot ce înseamnă valoare din punct de vedere cultural şi istoric, apreciază deputatul Luca.

Demnitarul arădean a dat publicităţii demersul autorităţilor de comasare a instituţiilor de cultură încă de la primul pas făcut în acest sens.

Personal am semnalat planurile autorităţilor încă înainte de mutarea casei de căsătorii în incinta Filarmonicii, măsură ce a presupus implicit şi afectarea programului de repetiţii a artiştilor, în condiţiile în care spaţiul destinat până atunci acelei activităţi le-a fost ocupat. La vremea respectivă Primăria a infirmat veridicitatea acuzelor, însă timpul a demonstrat că declaraţiile mele erau reale, iar îngrijorarea, justificată. Aşa am ajuns astăzi să surprindem pe scările Palatului Cultural tot felul de formaţii cântând manele sau alte genuri muzicale asemănătoare. Aşa vom ajunge în curând să surprindem pe scenele celor două teatre de renume doar activităţi care le vor fi favorabile grupării PDL-iste, fie că vorbim de cele materiale sau de cele de imagine. Aşa înţelege edilul şef al Aradului săşi atingă ţelul, având oameni ai săi, marionete, în poziţii cheie. Cu cât sunt mai puţini manageri, şi implicit mai puţine instituţii, cu atât mai marele” municipiului îşi poate controla supuşii fără bătăi de cap. Revin la apelul adresat consilierilor locali arădeni, acela ca înainte de a spune DA pentru distrugerea culturii arădene să se gândească la ce va însemna acest demers pentru Arad. Portocaliii nu vor fi stăpâni ai oraşului pentru veşnicie, însă noi şi generaţiile următoare suntem şi vom rămâne cetăţeni ai Aradului”, a conchis Ciprian Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *